Drones zijn erg kwetsbaar. Een klein stuurfoutje of een onverwachte windvlaag kan genoeg zijn om flinke schade aan je drone aan te richten. Maar kan je je drone hier eigenlijk tegen verzekeren?.

DJI Care

Dronefabrikant DJI komt met een nieuwe service: DJI Care. Dit garantieplan dekt de kosten bij schade aan je drone. De service is beschikbaar voor nieuwe en bestaande bezitters van DJI drones. Bij de lancering is DJI Care enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Europa (m.u.v. Verenigd Koninkrijk) en China. Andere gebieden volgen later.

Dekking

DJI Care dekt schade aan de drone, gimbal en camera, veroorzaakt door crashes of andere ongelukken. Ook crashes veroorzaakt door de bestuurder zijn gedekt. Accessoires zoals propellers, acculaders en afstandsbedieningen zijn uitgesloten van het garantiplan. Je hebt de keuze tussen een 6- of 12-maanden dekking. dji-care-webshopdji-care-webshop

Prijzen

DJI Care is vanaf nu online te bestellen. DJI heeft de volgende prijzen bekend gemaakt:

6 maanden dekking12 maanden dekking
Phantom 3 Standard€ 99€ 129
Phantom 3 4K€ 139€ 199
Phantom 3 Advanced€ 139€ 199
Phantom 3 Professional€ 189€ 279
Inspire 1 V2.0€ 499€ 699

Total loss

Wanneer de schade zo groot is dat de drone als total loss kan worden gezien, wordt deze vervangen door een nieuw exemplaar. Hierbij wordt wel een uitzondering vermeld: in de laatste maand van het 6 maanden DJI Care garantieplan wordt bij total loss slechts 80% van de nieuwwaarde vergoed. Raakt je drone total loss tijdens de laatste 60 dagen van een 12 maanden DJI Care garantieplan, dan vergoed DJI Care 60% van de nieuwwaarde.

1 Reacties

  1. Dennis Wever

    Ik zie de DJI Spark niet tussen de drones staan..... Komt het omdat dit een wat ouder bericht is.... Of is de Spark een uitzondering....

Plaats een reactie