Worden er binnenkort levensgrote Disney-karakters door drones geprojecteerd in Disney World? Disney liet deze plannen al eerder doorschemeren, maar nu het bedrijf een nieuw patent heeft aangevraagd lijkt het er op dat het bedrijf deze plannen concreet wil maken. Het entertainmentbedrijf heeft een patent ingediend voor een drone die in staat is grote beelden te projecteren. Disney heeft een patent aangevraagd dat naar eigen zeggen een grote stap in zowel de entertainment- als advertentie-industrie kan betekenen. Het gaat om een projectie-apparaat dat is verwerkt in een drone. Het apparaat is in staat zowel stilstaande foto's als videobeelden te projecteren. Aan de drone is een poreus projectiescherm van polypropyleen gaas bevestigd wat vrijwel onzichtbaar is, maar dik genoeg om een beeld op te projecteren, zo blijkt uit de officiële patent aanvraag. disney_patent_projectie_drone.

Nieuwe dimensie in entertainment

Een woordvoerder van Disney laat weten dat de projectie-drone de mogelijkheiden van luchtprojecties en -effecten radicaal kan vergroten. Ook biedt de drone kansen voor adverteerders; luchtreclame en krijgt zo een hele nieuwe dimensie. Ook voor civiele toepassingen biedt het patent verrassende mogelijkheden. Grote groepen mensen kunnen dankzij de projectiedrone in de toekomst snel van belangrijke informatie worden voorzien tijdens een noodsituatie.

Grote plannen met drones

Het is al lange tijd bekend dat Disney plannen heeft om drones in te zetten om de magie in haar pretparken te vergroten. Disney diende begin 2016 een aanvraag in bij de Amerikaanse FAA voor toestemming met het vliegen van 50 drones tegelijkertijd. Er zijn daarnaast in 2014 al meerdere patenten aangevraagd voor drones die in staat zijn om o.a. projectieschermen te dragen. In deze eerste patentaanvraag werd de potentie van drones in de entertainmentindustrie al aangekaard. De uitvinders erkenden dat er op dit moment nog geen mechanismes bestaan voor het creëren van grote luchtdisplays die zowel opnieuw als herhaaldelijk te gebruiken zijn op een dynamische en interactieve manier, aldus Disney. disney_kasteel_drone_luchtshowdisney_kasteel_drone_luchtshow

Luchtspektakel

Hoe Disney de reeds aangevraagde drone patenten daadwerkelijk in de praktijk gaat inzetten is nu nog een groot mysterie, maar het nieuwe patent geeft wel wat hints weg. De bestaande patenten in combinatie met de projectie drone patentaanvraag en eventuele toestemming van de FAA om 50 drones tegelijkertijd te laten vliegen belooft in ieder geval een groot luchtspektakel.

0 Reacties

    Plaats een reactie