Walt Disney houdt altijd prachtige vuurwerkshows in Disneyland en Walt Disney World. Om dit spektakel op een unieke manier te ondersteunen, wil Disney gebruik maken van drones. Drones zijn namelijk tevens in staat, middels LED-lichtjes om voor een indrukwekkende show te zorgen. In de toekomst zouden drones wellicht de vuurwerkshow in zijn totaal over kunnen nemen.

Het idee

Disney wil tot 50 drones tegelijkertijd, tijdens de vuurwerkshow, de lucht in sturen om voor een unieke ervaring te zorgen. De veiligheid wordt gegarandeerd doordat de drones vliegen middels voorgeprogrammeerde routes. Daarnaast vliegen de drones in de zogenaamde 'pyrotechnic clear zones', deze zones zijn niet bereikbaar voor bezoekers, dus het is niet mogelijk dat een drone plotseling op je hoofd valt. vuurwerkshow-disney-drones-patentvuurwerkshow-disney-drones-patent

Section 333 exemption

Op dit moment is het voor bedrijven zoals Walt Disney nog niet mogelijk om zomaar drones te gebruik bij dergelijk activiteiten, vanwege de beperkende regelgeving. Om deze reden heeft Disney een 'Section 333 exemption' aangevraagd bij de FAA. Er is namelijk in de wet vastgelegd dat bij dergelijke praktijken een gecertificeerd en geregistreerd apparaat en een gecertificeerd piloot noodzakelijk is. Ook is er operationele goedkeuring nodig.

Goedkeuring

Indien er een Section 333 exemption aan wordt gevraagd, kan de FAA bepalen of er een certificaat nodig is om de drone veilig te laten vliegen. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, mag Disney starten met het gebruiken van drones bij het in beeld brengen van de vuurwerkshows. Indien de aanvraag geaccepteerd wordt, zal Disney gebruik gaan maken van de drones van 3D Robotics.

Patenten

In 2014 had Walt Disney al een aantal patenten aangevraagd die betrekking hadden op het gebruik van drones voor projectieshows. Het ging hier om de volgende patenten:

  • Aerial Display System with Floating Pixels - Bekijk patent
  • Aerial Display System with Floating Projection Screens - Bekijk patent
  • Aerial Display System with Marionettes Articulated and Supported by Airborne Devices - Bekijk patent
Uit de patenten blijkt dat het in de toekomst mogelijk is dat de drones de vuurwerkshow in zijn totaal gaan vervangen.

Intel

Intel heeft onlangs nog een vergelijkbare show uitgevoerd. Zij verbraken het Guiness World Record door met 100 drones tegelijkertijd de lucht in te gaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie