Op 22 februari aanstaande zal de allereerste zoektocht naar de beste FPV vlieger ter wereld van start gaan, tijdens de Drone Racing League. Een competitie die zowel piloot als toeschouwer volledig zal meeslepen, want: 'if you're not crashing, you're not flying.

Level 1

Over zo'n anderhalve week zullen diverse FPV piloten zich aan de start melden van level 1 'Miami Lights' van The Drone Racing League. Het spektakel zal plaatsvinden in het Sunlife Stadium in Miami. Het science-fiction-achtige decor met neon verlichting, krappe tunnels en poortjes waar de vliegensvlugge drones zich doorheen manoeuvreren zal volgens diverse betrokkenen zelfs regelmatig toneel zijn van een flinke crash. Het belooft een zinderende game te worden op 22 februari, die niet alleen bij de bestuurders van de drones voor spanningen zorgt, maar zeker ook bij de toeschouwer. fpv_racefpv_race

Sport

In onderstaande video wordt nog eens uitgelegd hoe te gek deze nieuwe tak van sport is. Nick Horbaczewski, oprichter van The Drone Racing League, weet dat het een succes gaat worden. Er is interesse vanuit alle hoeken van de wereld. Op volle toeren een drone laten rondracen, geen genade kennen, de wereld om hun heen vergeten en volledig gefocust zijn op het zo snel mogelijk afleggen van het parcours; dat zijn dingen die op nummer één staan volgens een aantal piloten, zoals zij toelichten in de video.

Drones

Tijdens de races wordt door de organisatie van de League gezorgd voor drones. Zo'n 100 stuks per event, aangezien er veel apparaatjes het eind van de dag niet zullen halen. Doordat ieder met eenzelfde drone vliegt, is de strijd gelijk. Daarnaast kan door de grote hoeveelheid aan aanwezige drones, gemakkelijk gewisseld worden na crashes. Volgens Ryan Gury, degene die gaat over de drones, wordt er wel feedback aan de piloten gevraagd na elk event, zodat er altijd verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Momenteel wordt gevlogen met racer 2.1, aldus Gury. Deze drones kunnen ongeveer 2 tot 3 minuten vliegen op een topsnelheid van rond de 130 kilometer per uur. De vliegtuigjes zijn iets zwaarder dan de meeste FPV piloten gewend zijn, door de aanwezige LED-verlichting. Deze verlichting zit er niet alleen voor het uiterlijk, maar ook om de drones van elkaar te kunnen onderscheiden.

Regels

Het spel is niet ingewikkeld. Elke race bestaat uit 4 piloten, die hun drone zo snel mogelijk door het parcours proberen te loodsen. Dit gebeurt met snelheden tot zo'n 130 kilometer per uur. Met een tiental piloten aan het begin van het spel, moet je zien te zorgen dat je bij de beste 8 uit ziet te komen om door te mogen naar de halve finale. Uiteindelijk belanden er 4 piloten in de finale, waarna nummer 1, 2 en 3 aan het eind van de dag punten ontvangen. Wanneer je na de 5 levels gedurende de competitie voldoende punten hebt verzameld, mag je je drone laten opstijgen tijdens het kampioenschap aan het eind van de Drone Racing League. drl_fpvdrl_fpv

Toeschouwers

Ook als toeschouwer sta je nooit volledig buiten het spel. Door de vele camera's op diverse plekken word je meegesleept in het geheel en krijg je het gevoel alsof je zelf in de cockpit van de drone zit. Hoewel het natuurlijk altijd een andere beleving blijft dan die van de piloot zelf, kun je je ook als toeschouwer maar beter een goede stoel nemen, want je zult op het puntje ervan eindigen.

Verdienste

Wat de piloten precies krijgen voor de races, is onduidelijk. Ook het feit of en zo ja hoeveel prijzengeld er wordt uitgedeeld is niet bekend. Volgens Horbaczewski is het nu vooral belangrijk dat het draagvlak van de sport groeit en de hoeveelheid fans zich uitbreidt. Daarna kan verder worden gekeken naar eventuele sponsoring, zoals je ook bij andere professionele sporten ziet.

1 Reacties

  1. Matt - droneracers.nl

    Wij zijn erg benieuwd!

Plaats een reactie