In september 2015 kwamen de eerste afbeeldingen en plannen van het prototype Blue Jay naar buiten. De huisdrone moet mensen in huis een handje helpen. Nu is de drone, door een intensieve samenwerking met de brandweer, voorzien van mogelijkheden om een brand in huis tegen te gaan.

Brandveilige mogelijkheden

Aanvankelijk zou de huisdrone een hulp in huis zijn die zelfstandig objecten oppakt en deze op de juiste plaats in het huis brengt. Na een intensieve samenwerking met de regionale brandweer, werken de studenten nu aan nog meer brandveilige mogelijkheden voor de drone. blue-jay-drone-technische-universiteit-eindhoven-huisdrone-brandweer-blussen-samenwerking-mogelijkheden-2016blue-jay-drone-technische-universiteit-eindhoven-huisdrone-brandweer-blussen-samenwerking-mogelijkheden-2016

Alarmeren

De drone moet in een woning in staat zijn om rook en hitte te detecteren. Wanneer dit waargenomen wordt zal de bewoner direct gealarmeerde worden. Daarnaast staat de drone ook in contact met de brandweer die ook meteen ingeschakeld kan worden.

Informeren

Wanneer er een hevige brand ontstaat en de brandweer inmiddels ter plaatsen is, kan de drone informatie geven over de locatie in de woning waar de eventuele slachtoffers zich in het huis bevinden. Daarnaast kan de drone met een blusstaaf kleine brandjes zelf blussen.

Detecteren

Ook voor oudere, zieke en gehandicapten biedt de drone nieuwe mogelijkheden. Zo kan de Blue Jay detecteren wanneer iemand in huis is gevallen of dat iemand een beroerte heeft gehad. blue-jay-drone-technische-universiteit-eindhoven-huisdrone-quadcopter-brandweer-blussen-samenwerking-mogelijkheden-2016blue-jay-drone-technische-universiteit-eindhoven-huisdrone-quadcopter-brandweer-blussen-samenwerking-mogelijkheden-2016

Zestig jarig bestaan

De drone Blue Jay wordt ontwikkeld door achttien studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven. De drone wordt gemaakt ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de universiteit en wordt in april 2016 gepresenteerd.

Verschillende faculteiten

De bestuursvoorzitter van de TU/e, Jan Mengelaars, spreekt vol lof over de studenten die de drone hebben ontwikkeld. De studenten bundelen expertise vanuit verschillende faculteiten en gebruiken technologie om het verschil te maken in de maatschappij.

0 Reacties

    Plaats een reactie