In Amerika geld sinds 21 december 2015 een drone registratieplicht. Dit houdt in dat alle drones met een gewicht tussen de 250 gram en 25 kilogram verplicht geregistreerd moeten worden bij de Amerikaanse Luchtvaartautoriteit (FAA). Een wetgever uit Zuid-Californië wil nu dat een aansprakelijkheidsverzekering ook verplicht wordt voor de Amerikaanse drone eigenaren.

Registratieplicht niet voldoende

Sinds de invoering van de nieuwe drone registratieplicht in Amerika zijn er al duizenden drones geregistreerd en heeft de site van de FAA al meerdere keren platgelegen. Volgens Mike Gatto, een wetgever uit Zuid-Californië, is een registratieplicht alleen, niet voldoende.

Financieel aansprakelijk

“Als auto’s kentekenplaten en verzekeringen hebben, dan zouden drones dit ook moeten hebben. Zo kunnen zij geïdentificeerd worden en kan de eigenaar financieel aansprakelijk gesteld worden wanneer er gewonden vallen of schade wordt aangebracht. Ook bij hinder bij de luchtvaart kan de eigenaar van de drone aansprakelijk gesteld worden”, zegt raadslid Gatto.

Verzekeren

De verzekering zal volgens Gatto ongeveer een dollar kosten en kan afgesloten worden bij de aanschaf van een onbemand luchtvaartuig. Daarnaast wil Gatto dat elke drone wordt uitgerust met een GPS mogelijkheid en een automatische uitschakelfunctie wanneer hij te dicht bij een luchthaven komt. drone-registratieplicht-verzekering-faa-amerika-kenteken-auto-quadcopter-onbemand-luchtvaartuig-dollars-2016drone-registratieplicht-verzekering-faa-amerika-kenteken-auto-quadcopter-onbemand-luchtvaartuig-dollars-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie