De FAA kondigde in december 2015 de nieuwe regelgeving omtrent drones in Amerika aan. Daarbij moesten drones, tussen de 250 gram en 25 kilogram, vanaf 21 december geregistreerd worden. Deze regel hebben zij voor de feestdagen snel doorgevoerd omdat verwacht werd dat er veel drones verkocht zouden worden. Dat bleek een slimme zet want tijdens de feestdagen werden er ruim 400.000 drones verkocht in Amerika.

Populair cadeau

Tijdens de feestdagen was de drone een populair cadeau. Door de nieuwe regelgeving moesten drones vanaf 250 gram vanaf 21 december direct bij aanschaf geregistreerd worden bij de FAA. Ondanks dat de site regelmatig plat lag en de gegevens mogelijk openbaar toegankelijk worden, werden er toch ruim 181 duizend drones geregistreerd in de eerste twee weken. dji-phantom-3-professional-quadcopter-drone-faa-amerikanen-kopen-massaal-drone-kerst-cadeau-2016dji-phantom-3-professional-quadcopter-drone-faa-amerikanen-kopen-massaal-drone-kerst-cadeau-2016

Omzet 2015 drone sector

Door de stijgende populariteit van drones en de sterke toename in het aantal drone verkopen, heeft de sector vorig jaar ruim 105 miljoen dollar opgebracht. Dat is ruim 50 procent meer dan het jaar ervoor.

Verwachting 2016

Dit enorme aantal registraties in de eerste twee weken lijkt toch slechts een schijntje van wat er in Amerika aan onbemande luchtvaartuigjes rond vliegt. De Amerikaanse elektronicasector verwacht dat er in 2016 nog eens zo’n 2,8 miljoen drones over de toonbank vliegen. Voor commerciële doeleinden zijn politiekorpsen en makelaars grote afnemers.

0 Reacties

    Plaats een reactie