Volgens geruchten zou Google bezig zijn met een project, codenaam Skybender, waarbij drones aangedreven door zonne-energie 5G-internet verspreiden.

<goolge-control-center-new-mexicogoolge-control-center-new-mexico h2>New Mexico

Om dit te realiseren zou de zoekmachinegigant een enorme loods van het particuliere ruimtebedrijf Virgin Galactic in het plaatsje Truth or Consequences in de Amerikaanse staat New Mexico hebben gehuurd.

5G internet

5G-internet is de opvolger van 4G en maar liefst tot 40 keer sneller dan zijn voorganger. De bedoeling is dat Google 5G met behulp van een techniek die zogenaamde millimetergolven inzet, gaat verspreiden. Het probleem met die golven was altijd dat die niet zo ver reiken als huidige mobiele signalen en dat ze snel verstoord worden door weersomstandigheden. internet-drone-5ginternet-drone-5g

Centaur

Volgens The Guardian zou Google dat probleem willen oplossen door gebruik te maken van een antenne-array. Die zou dan op een nieuwe drone gemonteerd moeten worden om zo 5G aan gebruikers op de grond te kunnen leveren. De drone, genaamd Centaur, wordt gemaakt door Google Titan, de luchtvaartdivisie van het bedrijf.

Skybender

Project Skybender past in het streven van Google om, net als bijvoorbeeld Facebook, internetdekking in ontwikkelingslanden te verbeteren. Zo bestaat er ook Project Loon, waarbij Google probeert via een luchtballon afgelegen plekken van onze planeet te voorzien van internet.

0 Reacties

    Plaats een reactie