Drone racing is in opkomst. Nu is in Nederland voor het eerst het Nederlands kampioenschap drone racen gehouden. De dronerace vond plaats in Utrecht in winkelcentrum Hoog Catharijne. Uiteindelijk mocht drone piloot Sander Welgraven de beker mee naar huis nemen.

Nederlands kampioenschap

Op zondag 12 december 2015 heeft het eerste Nederlands kampioenschap podracing plaatsgevonden. Het betrof een drone race die gebaseerd was op races uit de populaire Star Wars films. In winkelcentrum Hoog Catharijne barstte gisteren de strijd om de felbegeerde titel los. 8 drone piloten concurreerden met elkaar met allemaal hetzelfde doel: zichzelf tot de eerste Nederlands kampioen drone racen bekronen. De piloten moesten 8 rondes zo snel mogelijk afleggen. Toeschouwers die het spektakel wilden aanschouwen moesten, voor de veiligheid, achter hekken en netten plaatsnemen.

Sander Welgraven

Na 8 rondes kwam Sander Welgraven uiteindelijk als winnaar uit de bus. Welgraven geeft aan dat hij een positief toekomstbeeld heeft voor het drone racen. "In Amerika heb je echt grote races, en daar zijn flinke bedragen mee te winnen". Drone Racing League is bijvoorbeeld een organisatie die drone racen op de kaart zet in de Verenigde Staten. In 2016 organiseren ze 6 drone races. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door de eigenaar van Miami Dolphins, die $1 miljoen in Drone Racing League investeerde. Het is een kwestie van tijd voordat dergelijke grote races ook in Nederland plaats gaan vinden.

sander-welgraven-winnaar-drone-kampioenschap-hoog-catharijnesander-welgraven-winnaar-drone-kampioenschap-hoog-catharijne

Trainingssessie

Om kennis te maken met het parcours, hebben de drone piloten van tevoren ook al een trainingssessie kunnen houden. 's nachts was het toegestaan om met de FPV drones door het winkelcentrum te scheuren. Ze vliegen met hoge snelheden langs winkels en kerstdecoraties.

3 Reacties

  1. Henri

    Daar had ik wel bij willen zijn!

  2. Dennis Hilgerink

    Hoi u mag kontact met mij op nemen ik geef u de ruimte in deventer city play ik ben druk bezig met een indoor plaza 18000 m in deventer het oude pand van MORRES! Meubel Gr Dennis Hilgerink DEVENTER CITY PLAY !!

  3. Robbert

    Waarom lees ik achteraf dat er een NK was? Waar staat de vooraankondiging en de inschrijfoptie? Acht deelnemers maar. Zegt mij eerder dat dit een probeersel is met wat mensen. Iedereen kan dus een NK houden.

Plaats een reactie