De misselijkmakende beelden van een FPV racing drone zijn binnenkort live in je eigen huiskamer te bewonderen. In 2016 organiseert de Drone Racing League zes drone-races in de Verenigde Staten. Toeschouwers kunnen dan wereldwijd mee kijken met de live beelden uit een drone race.

Formule 1 voor drones

De toenemende populariteit van race drones zorgt ervoor dat het een officiële professionele sport gaat worden. De Formule 1 voor drones maakt in 2016 zijn start in Amerika waar zes drone-races georganiseerd worden. De organisatoren verwachten nog geen stadions vol met publiek en werkt daarom aan een unieke thuis ervaring.

Toeschouwers

Toeschouwers van de drone races kunnen via internet een live-stream bekijken van de drone race en kijken daarmee direct mee door de ogen van de drone. Door een Virtual Reality bril op te zetten lijkt het net alsof je zelf door de lucht vliegt. drone-racing-league-fpv-gopro-hero-4-formula-1-quadcopter-drones-virtual-reality-bril-2016drone-racing-league-fpv-gopro-hero-4-formula-1-quadcopter-drones-virtual-reality-bril-2016

Eerlijke strijd

Voor de drone races worden drones gebruikt die door de Drone Racing League gemaakt zijn. Door alle drone-piloten dezelfde uitrusting te geven is er altijd een eerlijke strijd en gaat het dus echt om de ervaring van de piloot. De drone-piloten beschikken over een VR-bril die verbonden is met de camera van de drone en kijken live mee. drone-racing-league-fpv-gopro-hero-4-formula-1-quadcopter-drones-printplaat-solderen-2016drone-racing-league-fpv-gopro-hero-4-formula-1-quadcopter-drones-printplaat-solderen-2016

Racen

Tijdens de race leggen de drone een uitgezet parcours met scherpe bochten en obstakels af. Hetzelfde beeld wordt live uitgezonden via het internet waardoor toeschouwers overal ter wereld mee kunnen genieten van de razendsnelle manoeuvres.

Populair

De Amerikaanse sport- en entertainmentwereld ziet de drone-races wel zitten. Ook ontving de Drone Racing Leage al meerdere investeringen waaronder een investering van 1 miljoen dollar van Miami Dolphins eigenaar Stephen Ross.

Nederland

Ook in Nederland wordt FPV-racing steeds populairder. Initiatiefnemer FormulaFPV wil een Open Nederlands Kampioenschap FPV Racing organiseren. Dit event moet in april 2016 plaatsvinden. Onlangs nodigden zij een aantal FPV piloten uit om in de Jaarbeurs Utrecht de eerste testvluchten te maken met hun race drones.

Specificaties

De drones die ontwikkeld worden door de Drone Racing League hebben een vliegtijd van 6 minuten en zijn voorzien van een GoPro. Door de fel gekleurde lichten aan de zijkanten van de drone is er op afstand een duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende drones. Ook is je voorganger beter te zien tijdens het racen. In de onderstaande video beschrijven de makers hoe de drone is ontwikkeld.

0 Reacties

    Plaats een reactie