FPV racing is te gek, maar in Nederland nog niet zo populair. Door bijvoorbeeld het organiseren van vliegdagen en uiteindelijk een Open Nederlands Kampioenschap FPV Racing, moet het fenomeen aan populariteit winnen.

Kampioenschap

Op het programma staat dus het Open Nederlands Kampioenschap FPV Racing. Wel pas in april volgend jaar, maar dat geeft elke vlieger, wellicht nu nog ongetraind, de mogelijkheid om mee te doen. Het kampioenschap is een initiatief van Drone Addicts. Deze organisatie heeft het evenement gepland in april van 2016, in de Jaarbeurs in Utrecht. Voorafgaand aan het FPV-race spektakel zullen een aantal georganiseerde vliegdagen plaatsvinden. Door deze dagen leert het team waarmee rekening moet worden gehouden en hoe het parcours ingericht moet worden.

Populariteit

In het buitenland is FPV-racing al stukken populairder dan in Nederland. Een van de doelen van het organiseren van de FPV-evenementen is het uit de underground scene te halen. Zoals Drone Addicts stelt: 'De races en broadcasts zijn namelijk spectaculair en de gebruikte hardware maakt het futuristisch.' Voor wie aan de hand daarvan nog niet overtuigd is, wordt toegevoegd 'Mannen en vrouwen met brillen en antennes op en een kast met tientallen knopjes in hun handen en overal rond zoemende drones, dat is FPV racing.'

Vliegdagen

Vorige week, op 18 juni, werd de eerste vliegdag gehouden. Drone Addicts heeft dit in samenwerking met een aantal personen van fpv-racing.nl tot een succes gemaakt. Er werd naar hartenlust gevlogen en er is flink wat informatie en tips uitgewisseld door de aanwezigen. fpvracing2fpvracing2

Interesse

De volgende FPV-racing vliegdag staat gepland op 23 augustus. Dus voor eenieder die geïnteresseerd is: zorg dat jij en je drone er klaar voor zijn! Uiteraard is publiek ook meer dan welkom om het racen te komen aanschouwen en er zal ook een non-official race gehouden worden. Informatie over de dagen kan worden verkregen via de website van Drone Addicts.

1 Reacties

  1. Mathieu

    Hallo ik ben erg geïnteresseerd in een drone racing beurs wanneer is de volgende drong racing beurs ik las hier op de site ergens in april in jaarbeurs Utrecht maar op welke datum?

Plaats een reactie