Om energie-infrastructuur efficiënter te controleren gaat het Rotterdamse bedrijf Joulz samenwerken met de dronepiloten van Skeye uit Leiderdorp. De inspectie van stroomkabels en windmolens zal door de bedrijven uitgevoerd worden met drones. Onbemande luchtvaartuigen werken namelijk een stuk efficiënter en veiliger dan de inspectie door mensen.

Joulz

Het Rotterdamse Joulz is onderdeel van de Eneco Group en ontwerpt, realiseert en beheert elektriciteitsnetten en –verdeelstations. Met de cameradrones van Skeye gaan zij bestaande midden- en hoogspanningsmasten inspecteren.

Skeye

Skeye inspecteert in binnen- en buitenland bruggen, waterkeringen en windturbines met hun drones. Als onderdeel van de samenwerking met Joulz zal Skeye later mogelijk ook windparken inspecteren. skeye-leiderdorp-drones-inspecteren-windmolens-stroomkabels-joulz-rotterdam-samenwerking-2015skeye-leiderdorp-drones-inspecteren-windmolens-stroomkabels-joulz-rotterdam-samenwerking-2015

Drones

Door het inspecteren van windturbines en elektriciteitsmasten met drones kunnen inspecteurs hun werk beter, veiliger en sneller uitvoeren. Ook Amerikaanse inspectie bedrijven staan te popelen om drones te gebruiken. Helaas laat de Amerikaanse regelging dit momenteel nog onmogelijk.

0 Reacties

    Plaats een reactie