Een drone heeft op maandavond nogal wat commotie veroorzaakt in het Belgische Meise en Wolvertem. Bewoners spotte een groot onbemand voertuig en dachten dat deze werd gebruikt voor verkenning door inbrekers. De politie werd ingeschakeld maar de drone was bij al snel gevlogen.

Professioneel

Het onbemande luchtvaartuig zou een klein uur gevlogen hebben en erg groot zijn geweest. Hij was daarnaast ook erg stil en had vier knipperende lichtjes. Het gaat waarschijnlijk om een professioneel exemplaar. Daarnaast moet de drone ook een infrarood-camera hebben gehad om ook maar iets waar te nemen in het donker. Vermoed wordt dat de drone vanuit een auto bestuurd werd omwille van de grote actieradius.

Melding

Een woordvoerder van de Belgische politie bevestigde dat er rond 22:00 uur een melding is geweest van een drone. Een ploeg is ter plaatsen geweest maar heeft de drone niet kunnen vinden. De politie vroeg zich echter ook af of zij iets hadden kunnen doen wanneer zij de drone wel hadden gespot. “Je weet dan nog niet waar het ding vandaan komt”, aldus commissaris Luc Schellemans van de politiezone KLM.

Illegaal

Het staat vast dat de drone illegaal heeft gevlogen, omdat in België het gebruik van drones maar heel beperkt is toegestaan. Begin deze maand werd een nieuw test- en businesscentrum voor drones op voormalig militair vliegveld Brustem in gebruik genomen. Hier mogen drones vliegen in het luchtruim boven het vliegveld.

Inbrekers

Het is niet de eerste keer dat er een vermoeden is dat drones gebruikt worden door inbrekers. In januari meldde een Belgisch koppel een drone te hebben gespot die door de slaapkamerraam filmde. Ook de Britse politie waarschuwde eerder dit jaar voor onbemande luchtvaartuigjes die door inbrekers worden gebruikt. belgische-politie-ophef-drone-inbrekers-besturen-quadcopter-auto-professioneel-wolvertem-2015belgische-politie-ophef-drone-inbrekers-besturen-quadcopter-auto-professioneel-wolvertem-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie