De Amerikaanse task force die is aangesteld door de FAA heeft geadviseerd ook een registratieplicht voor speelgoed drones vanaf 250 gram in te voeren. De task force werd aangesteld om onderzoek te doen naar de implementatie van de nieuwe drone regelgeving in Amerika. Of de aanbeveling wordt overgenomen door de FAA is nog niet bekend.

Registratieplicht

Vorige maand kondigde de FAA de nieuwe plannen aan om een drone registratieplicht in te voeren. Hierbij zouden zowel commerciële als hobby piloten bij aanschaf hun drone(s) moeten registreren. Door de registratie van de adresgegevens en het telefoonnummer van de piloot kan er in geval van een ongeval of crash sneller achterhaald worden wie verantwoordelijk is.

Speelgoed drones

De FAA stelde een task force op die onderzoek moest doen naar de implementatie van de nieuwe regelgeving. Eén van de punten was het bepalen van een minimaal gewicht van een drone die geregistreerd moet worden. De task force heeft dit gewicht bepaald op 250 gram, omdat drones vanaf dit gewicht alsnog grote schaden kunnen aanrichten. Door deze lage ondergrens zullen veel speelgoeddrones ook verplicht geregistreerd moeten worden.

Feestdagen

De FAA neemt de aanbeveling in overweging en komt binnenkort met een uitspraak hierover. De planning is om het registratiesysteem voor de feestdagen online te hebben aangezien er verwacht wordt dat er met rond de kerst zo’n 1 miljoen drones over de toonbank zullen vliegen. feestdagen-kerstboom-drones-toonbank-verkoop-registratieplicht-faa-task-force-speelgoeddrones-quadcopter-2015feestdagen-kerstboom-drones-toonbank-verkoop-registratieplicht-faa-task-force-speelgoeddrones-quadcopter-2015

Task Force

De task force die door de FAA is aangesteld bestaat uit een commissie van 25 personen uit de sector. Naast mensen van de politie en luchtvaartsector zijn ook bedrijven als DJI, Parrot en 3D Robotics in de task force vertegenwoordigd. Google en Amazon, die graag bezorging met drones willen realiseren, zijn ook onderdeel van de task force.

0 Reacties

    Plaats een reactie