Er komt in de Verenigde Staten mogelijk een digitaal register waar drones moeten worden geregistreerd. Het registratienummer zou zichtbaar op de drone moeten staan, dat meldt persbureau Reuters op basis van twee bronnen bij een commissie die de Amerikaanse regering moet adviseren over droneregelgeving.

Gratis

Dronegebruikers zouden hun onbemande vliegtuig gratis moeten registreren via een website of app. Het is niet bekend of gebruikers die dat niet doen daarvoor beboet zullen worden. drone-register-database-us-usadrone-register-database-us-usa

Verboden gebieden

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten helpt een register bij het tegengaan van dronegebruik bij luchthavens en andere gebieden waar drones verboden zijn.

Advies

De commissie voor droneregelgeving komt over twee weken met een definitief advies. dji-phantom-3-professional-quadcopter-dronedji-phantom-3-professional-quadcopter-drone

Google

David Vos, projectleider van Google's Project Wing, vertelde afgelopen week tijdens een luchtverkeersleiding-conferentie dat registratie van drones een stap in de goede richting zou zijn voor integratie van drones in het Amerikaanse luchtruim.

Europa

In de Europese Unie wordt ook gekeken naar de regels voor dronegebruik. Eind oktober stemde het Europees Parlement in met een plan drones uit te rusten met een 'kenteken'.

0 Reacties

    Plaats een reactie