In slechts twee jaar hoopt Google dat haar dronebezorgservice intrede maakt in de Amerikaanse markt, zo meldt Reuters.

2017

David Vos, projectleider van Google's 'Project Wing', vertelde maandag tijdens een luchtverkeersleiding-conferentie dat "ons doel is om in 2017 als commerciële bedrijf up-and-running te zijn".

FAA

Het is een ambitieus doel van Google om in 2017 operationeel te zijn met haar drone-bezorgservice. De belangrijkste hinderlaag die overwonnen moet worden, is het verkrijgen van goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA). google-project-wing-fixed-wing-dronegoogle-project-wing-fixed-wing-drone

Fixed Wing drone

In tegenstelling tot het bekende model quadcopter van Amazon gaat Google de 'fixed-wing'-drone inzetten. Een fixed-wing drone stijgt verticaal op zoals een normale drone, maar vliegt horizontaal zoals een vliegtuig. Dankzij het speciale 'fixed-wing'-design kan de drone vooral horizontaal hoge snelheden halen. google-x-project-wing-delivery-dronegoogle-x-project-wing-delivery-drone

Google X

Google is inmiddels al geruime tijd bezig met het ontwikkelen en testen van drones voor dronebezorging. In augustus 2014 onthulde de zoekmachinegigant met een tak binnen Google X te werken aan drones gericht op de bezorging van pakketten. Onder Google X wordt ook gewerkt aan andere innovatieve ideeën zoals Google's zelfrijdende auto's.

Hulp

Google gelooft in drones en heeft als lange termijn visie om drones te ontwikkelen die ingezet kunnen worden bij rampen zoals aardbevingen, overstromingen of andere extreme natuurrampen. Via een relatief klein aantal drones kunnen slachtoffers in noodsituaties razendsnel worden voorzien van noodzakelijke items zoals medicijnen, voedsel, enzovoort.

0 Reacties

    Plaats een reactie