Er heerst op dit moment nog vaak een haat-liefde verhouding omtrent drones. De onbemande vliegtuigjes zijn ongekend populair en veel mensen zijn er zeer over geënthousiasmeerd. Echter zijn er ook mensen minder blij met deze technologische ontwikkeling vanwege de risico's die het met zich meebrengt. Om deze reden werken bedrijven aan toepassingen om deze risico's tegen te gaan. Precisionhawk is een dergelijk bedrijf. Zij hebben een systeem ontwikkeld onder de naam LATAS, die functies zoals geofencing en sense & avoid bij elkaar voegt. Met dit systeem is het voor bijvoorbeeld drones en vliegtuigen mogelijk elkaar te vermijden in het luchtruim.

Latas

LATAS is een apparaat dat contact legt met alle Latas-apparten die zich in de omgeving bevinden. LATAS is in staat om essentiële zaken zoals locatie, snelheid en vliegrichting te achterhalen en door te geven aan andere Latas-apparaten. Het unieke aan LATAS is dat het functies zoals sense & avoid, geofencing en aircraft tracking bij elkaar brengt en er één platform van maakt. Het systeem is vergelijkbaar met een luchtverkeersverleider, maar het maakt echter geen gebruik van een verkeerstoren. Het systeem is ontwikkeld door Precisionhawk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke tools. Met deze tools kan data van hoge kwaliteit verzameld kan worden. latas-precisionhawk-drone-615x350latas-precisionhawk-drone-615x350

Testen

Om het product ook daadwerkelijk de markt op te mogen brengen, moeten er eerst een aantal testen plaatsvinden of het wel werkt zoals geclaimd wordt. Deze testen vinden plaats in de Verenigde Staten, onder toeziend oog van de Federal Aviation Administration (FAA). Om te kijken of het systeem ook daadwerkelijk in staat is om bovenstaande beloftes waar te kunnen maken, worden er menselijke paragliders en drones de lucht ingestuurd, beide uitgerust met LATAS. De bedoeling is dat het systeem ervoor zorgt dat de paragliders en de drones niet met elkaar botsen.

Autonoom

Dit is overigens niet de eerste keer dat Precisionhawk bezig is met functies die enorm handig kunnen zijn voor de drone sector. Ze zijn bijvoorbeeld ingezet door de FAA om te testen of drones volledig autonoom kunnen vliegen. Indien bewezen wordt dat drones in staat zijn om volledig autonoom te kunnen vliegen, zou dit een gigantische stap zijn naar bijvoorbeeld pakketbezorging door middel van een drone en ontelbare andere toepassingen.

1 Reacties

  1. Jordy

    Wel handig

Plaats een reactie