Tijdens de jaarlijkse studiedag van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) op 19 november is een visie neergelegd op het controleren van brandveiligheid. Met drones worden livebeelden gemaakt van essentiële controlepunten gemaakt.

Inpandige controles met drones

Op de studiedag lieten Lucas van Oostrum van Delft Aerial Robotics en Jan Liebergen van Skeye zien wat er op dit moment mogelijk is aan veiligheidscontroles met drones. Ook liet hij zien waaraan gewerkt wordt namelijk: inpandige controles met drones.

Digitale app

Tegelijk werden ook de digitale app van de essentiële bouwkundige controlepunten beschikbaar gemaakt en is een toekomstvisie over controles met drones gedeeld. De tiende editie van de uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is door Marcel Koene en Wico Ankersmit namens het project team uitgereikt aan de voorzitter van BBN Joric Witlox. brandveiligheid-drones-lucas-van-oosterem-essentiele-bouwkundige-controlepunten-2015brandveiligheid-drones-lucas-van-oosterem-essentiele-bouwkundige-controlepunten-2015

Essentiële bouwkundige controlepunten

'Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van BBN Brandveilig Bouwen Nederland samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouwe en Woningtoezicht Nederland. In deze nieuwe editie van zijn vrijwel alle hoofdstukken aangepast aan gewijzigde regelgeving. Daarbij is het hoofdstuk over brandwerende doorvoeringen compleet vernieuwd en wordt bij industriële branddeuren het belang van overleg met de brandweer over vluchtwegen toegelicht.

Brandweer

Drones blijken een handig hulpmiddel voor brandweerlieden. Met behulp van drones kunnen zij snel een brand in kaart brengen om zo effectiever te blussen en sneller controle te hebben over het vuur. Brandweer Twente kan inmiddels vuurzeeën bestrijden met behulp van de drone Argus. Ook in Manchester, Engeland wordt handig gebruik gemaakt van onbemande luchtvaartuigjes.

0 Reacties

    Plaats een reactie