Drones zijn een handige tool gebleken voor de brandweer. In veel situaties kan een drone de helpende hand zijn die de brandweer nodig heeft. Bij grote vlammen en veel rookontwikkelingen is het moeilijk om met het blote oog zicht te krijgen op de brand. Met behulp van drones kan er snel een situatieschets gemaakt worden en kan de brandweer gericht blussen. De brandweer in Manchester gebruikt vanaf nu ook drones die zijn uitgerust met infrarood camera’s.

Manchester

De brandweer in Manchester heeft een speciale Air-Unit opgericht die infrarood camera’s gebruikt die aan drones bevestigd zijn. Door deze infrarood camera’s kan de piloot aan de grond door de vlammen en rookontwikkeling kijken en kan hij een goed blus advies geven aan de brandweer. manchester-brandweer-vliegt-met-drones-bij-vuurbestrijding-quadcopter-piloot-tablet-2015manchester-brandweer-vliegt-met-drones-bij-vuurbestrijding-quadcopter-piloot-tablet-2015

Drone

De drone die gebruikt wordt, door de brandweer in Manchester, is een Aeryon SkyRanger. Deze quadcopter weegt 2.5kg en heeft een vliegtijd van 40 minuten. De drone kan hemelsbrede afstand van ruim anderhalve kilometer afleggen. De maximale hoogte die de drone behaalt is 3 kilometer maar door regelgeving mag de drone tot een hoogte van 120 meter vliegen. Voor de vuurbestrijding is deze maximale hoogte genoeg. De drone kan in alle weersomstandigheden vliegen behalve bij zware windstoten die sterker zijn dan 50 km/h. Het onbemande luchtvaartuig wordt bestuurd via een tablet en streamt de video beelden rechtstreeks naar de piloot aan de grond. tablet-brandweer-professional-besturing-vuur-bestrijding-quadcopter-manchester-2015tablet-brandweer-professional-besturing-vuur-bestrijding-quadcopter-manchester-2015

Testen

De brandweer in Manchester zet de drones nu standaard in bij de vuur bestrijding nadat deze drone technologie in juli uitvoerig is getest. De drones worden uitsluitend gebruikt door getrainde professionals.

Brandweer

Afgelopen week werd bekend dat de brandweer in Twente nu ook drones in kan zetten. Met de drone Argus van Aerialtronics gaan de brandweerlieden opzoek naar vermiste personen en krijgen zij hulp bij de vuurbestrijding.

0 Reacties

    Plaats een reactie