De populariteit van drones neemt flink toe en daarmee ook de angst bij vele omdat optreden tegen drones nog erg moeilijk blijkt. Het Nederlandse bedrijf Thales komt binnenkort met een geavanceerde drone detectiesysteem. Het apparaat wordt ontwikkeld om in te zetten bij bijvoorbeeld luchthavens, gevangenissen, paleizen en grote publieksevenementen.

Drone detectiesysteem

Het drone detectiesysteem is al uitvoerig getest. Het apparaat kan op een afstand van meerdere kilometers de lucht scannen. Daarnaast maakt het systeem onderscheid tussen vogels en drones. Het apparaat kost enkele tonnen. vogel-drone-ebee-detectiesysteem-thales-faa-2015vogel-drone-ebee-detectiesysteem-thales-faa-2015

Luchtvaartautoriteiten

De Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten meten een stijging in het aantal drone waarnemingen rond vliegtuigen en zien een ramp door drones nog wel eens gebeuren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft deze week aangekondigd een registratieplicht voor drones in te voeren. Hierdoor kunnen zij sneller en effectiever ingrijpen wanneer regels overtreden worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie