Drones kunnen een belangrijke rol spelen in het reduceren van het aantal verkeersdoden volgens het Comité interministériel de la sécurité routière (CISR) uit Frankrijk. De onbemande vliegtuigjes zijn verbonden met politiepatrouilles en kunnen zo overtredingen van automobilisten registreren en via live beelden doorsturen naar de patrouilles.

Verkeersdoden

In 2014 waren er 3.384 verkeersdoden in Frankrijk. Een aantal dat teruggedrongen kan worden tot 2000 volgens het CISR. Het CISR kwam vervolgens met 22 maatregelen die ervoor moeten zorgen dat die grens van minder dan 2000 verkeersdoden per jaar behaald wordt voor 2020. Eén van die maatregelen is dat er drones ingezet worden bij het controleren van automobilisten op het naleven van de regels.

Overtredingen

Indien een automobilist een overtreding begaat wordt dit door de UAV geregistreerd en doorgestuurd naar de politiepatrouilles die op de weg aanwezig zijn. Het onbemande vliegtuigje kan erg veel overtredingen opmerken zoals wanneer een automobilist de dicht op zijn voorganger rijdt, maar hij kan zelfs ook registreren of je een gordel aan hebt of niet. Door deze maatregel hoopt het CISR dat mensen afgeschrokken worden en zich vervolgens aan de regels houden. Hierdoor zou het doel van minder dan 2000 verkeersdoden behaald moeten worden. frankrijk-zet-drones-in-voor-verkeersveiligheidfrankrijk-zet-drones-in-voor-verkeersveiligheid

Bewijslast

Drones worden in de toekomst niet alleen ingezet in het verkeer om boetes uit de delen. Er liggen ook plannen op tafel om drones in te zetten na het plaatsvinden van een ongeluk. De onbemande vliegtuigjes moeten dan voor de bewijslast zorgen aangezien zij de procedure aanzienlijk kunnen versnellen. Drones zijn op dit soort momenten veel efficiënter.

0 Reacties

    Plaats een reactie