Drones hebben vele functionaliteiten die ons bij verschillende zaken (zoals veiligheid) kunnen ondersteunen. Dit is ook Stichting Strandexploitatie Veere (SVV) niet ontgaan. Daarom willen zij in samenwerking met Kenniscentrum Drones en Omniworkx (een bedrijf gespecialiseerd in dronetechnologie) nu een test gaan uitvoeren om de veiligheid op stranden te verbeteren.

De test

Op 5 oktober wordt de test gehouden tussen 16.30 en 17.00 uur. De test vindt plaats op het strand van Domburg. Het idee van deze test is om te kijken of drones daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de veiligheid van strandgasten. Daarnaast willen SVV en Kenniscentrum Drones testen of een drone succesvol een zwemmer kan kan instrueren bij gevaarlijke situaties. Ook komt het vaak voor dat kinderen zoekraken tijdens een strandbezoek. Dit is ook een onderdeel van de test; kan een drone assistentie bieden bij het traceren van een kind die kwijt is? Omniworkx, de strandwacht en het kenniscentrum Drones voeren maandag de test uit. Vervolgens worden er conclusies getrokken of drones in de toekomst ingezet worden om veiligheidsredenen. strand-drone-stichting-strandexploitatie-veere-615x350strand-drone-stichting-strandexploitatie-veere-615x350

SVV

SVV, de initiatiefnemer van de test, is een stichting die stranden in de gemeente Veere beheert, exploiteert en bewaakt. Daarnaast staat veiligheid hoog in het vaandel bij SVV en zijn ze daarom altijd bezig met mogelijkheden te zoeken om de veiligheid te verbeteren. De SVV had in juli al aangekondigd misschien drones te willen inzetten als strandbewaking. Er waren toen echter nog geen concrete plannen. Er kwam toen ook een idee ter sprake dat er een drone moest komen met een reddingsboei daaraan vastgekoppeld. De SVV zag daar echter geen mogelijkheid in.

0 Reacties

    Plaats een reactie