Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest over testlocaties voor drones in Nederland. Zo waren er plannen om vliegbasis Valkenburg en vliegbasis Twente tot Nederlandse drone testlocaties te maken. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld gaf onlangs in een tweede kamer debat over drones aan dat de sector zelf moet voorzien in testlocaties. Tijdens een gala, op vrijdagavond 4 september 2015, stelde Mansveld voor om van Groningen Airport Eelde een testlocatie voor drones te maken.

Testlocaties

“Er is in Nederland een groot gebrek aan testlocaties voor drones. Daar ligt een mooie kans voor Groningen Airport Eelde!”, zei Mansveld op 4 september tijdens het jaarlijkse gala van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Martiniplaza. Ondanks het grote gebrek blijft de overheid ervoor dat de investeringen in een dergelijke drone testlocatie moet komen uit de sector. Op dit moment wordt de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s wel door de overheid financieel ondersteund. D66 kamerlid Kees Verhoeven ziet dit ook graag voor drone testlocaties.

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde kwam ook ter sprake tijdens een toespraak van Hans de Boer, de landelijk voorzitter van VNO-NCW Noord. “De discussie over Groningen Airport Eelde gaat te vaak over geld. En dat is niet terecht, want Groningen Airport Eelde is een onmisbaar onderdeel van de Noordelijke infrastructuur”. groningen-airport-eelde-staatssecretaris-infrastructuur-en-mileu-wilma-mansveld-drone-testlocatie-2015groningen-airport-eelde-staatssecretaris-infrastructuur-en-mileu-wilma-mansveld-drone-testlocatie-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie