Af en toe doen erg gevaarlijke situaties zich voor wanneer menselijke inspecteurs bruggen onderzoeken. Het is daarom veel veiliger om een drone in te zetten voor dergelijke activiteiten. Het scheelt tevens veel in de kosten en er hoeven ook geen wegen afgezet te worden. Minnesota Department of Transportation (MnDOT) gaat om deze redenen testen uitvoeren om te kijken of het ook daadwerkelijk mogelijk is.

Doeleinden

Het is inmiddels wel duidelijk dat drones voor verschillende doeleinden heel handig kunnen zijn. Zo zijn er al goederen bezorgd door middel van drones, maar ook het inspecteren van objecten is een van de mogelijkheden van sommige van deze handige onbemande vliegtuigen. Zo leidt T-Mobile bijvoorbeeld eigen drone-piloten op om zendmasten te controleren, maar ook waterschappen kunnen drones gebruiken voor het inspecteren van bijvoorbeeld natuurgebieden. De inspectieprocedures worden hierdoor aanzienlijk versneld met veel lagere kosten als gevolg. Voor menig bedrijf is deze technologische innovatie dus een hele interessante ontwikkeling.

Bruggen

In de zomer heeft MnDOT al een test uitgevoerd waarbij 4 bruggen onderzocht werden in: Chisago County, Morrison County, Olmsted County en in de buurt van Stillwater. In de herfst staat een volgende test gepland, waar MnDOT een financiering voor heeft ontvangen. De hierboven benoemde bruggen en de huidige regelgeving van de FAA (Federal Aviation Administration) zijn van tevoren goed geanalyseerd door het onderzoeksteam van MnDOT. Na toestemming van de FAA is uiteindelijk de test uitgevoerd.

Aeron Skyranger drone

De test mochten echter alleen uitgevoerd worden met een Aeryon Skyranger drone, die voornamelijk geschikt is voor de overheid en militaire doeleinden. De Skyranger kan zeker 50 minuten in de lucht blijven en is bestemd tegen verschillende weertypen. Skyranger-615x350Skyranger-615x350

De test

In de test werd er gekeken of er foto's en videomateriaal van de bruggen gemaakt konden worden in hoge kwaliteit. Ook was het mogelijk om door middel van infrarood camera's data te verzamelen en konden er kaarten en 3D-modellen van de bruggen gemaakt worden. Deze infrarood camera's sporen daarnaast ook gevaarlijke plekken in de brug op.

Conclusie

De Aeron Skyranger was echter niet helemaal ideaal voor deze test. Hij was namelijk niet in staat om beelden van de onderkant van de brug te maken. Daarnaast is deze drone alleen in staat om met een GPS signaal te vliegen, waardoor het niet mogelijk is om een complete inspectie van de brug uit te voeren. Daarnaast kan er uit de test geconcludeerd worden dat drones wel degelijk zonder gevaar gebruikt kunnen worden bij dergelijke inspecties. De test is, ondanks dat de Skyranger niet ideaal was, succesvol te noemen volgens MnDOT. In de volgende test wordt er gebruik gemaakt van een andere drone, die specifiek ontwikkeld is voor het uitvoeren van deze inspecties.

0 Reacties

    Plaats een reactie