Drone crasht opnieuw tijdens een groot sportevenement. Deze keer was het rugby stadion van de Kentucky Universiteit het slachtoffer. Een student vloog met zijn drone boven het stadion en stortte neer tijdens festiviteiten voor de wedstrijd van de Wildcats tegen Louisiana-Lafayette. Dit zorgt voor grote irritatie bij drone liefhebbers. Gevallen zoals dit, meestal door onervaren piloten, stellen drones in een onnodig kwaad daglicht.

Crashes

Afgelopen zaterdag was het opnieuw raak. Een drone crashte in een college rugby stadion van de Kentucky universiteit. Afgelopen week stortte er ook al een drone ter aarde bij een ander groot sportevenement: de U.S. Open. Bij beide crashes raakte niemand gewond. Er wordt nog wel besproken wat te doen met de drone piloot die het onbemande luchtvaartuigje liet crashen in het rugby stadion (een student), aldus de woordvoerder van de school. De piloot waarvan de drone neerstortte bij de U.S. Open werd gearresteerd voor roekeloos gedrag, roekeloos gebruik van een drone en het gebruik van een drone in een openbaar park van New York buiten het voorgeschreven gebied (door de politie van New York). 3dr-3d-robotics-solo-smartdrone-crasht-us-tennis-open-20153dr-3d-robotics-solo-smartdrone-crasht-us-tennis-open-2015

Onervaren piloten

Deze incidenten worden veelal veroorzaakt door onervaren drone piloten. Met te weinig kennis en ervaring wordt er al in de buurt gevlogen van grote mensenmassa's, wat flinke risico's met zich meebrengt. Onervaren piloten kunnen beter, met het oog op de veiligheid van de medemens, eerst op afgelegen gebieden ervaring op doen.

0 Reacties

    Plaats een reactie