Het ongeval waarbij 2 bouwkranen en een brugdeel eerder deze week in Alphen aan de Rijn omvielen, wordt onderzocht met een drone.

In beeld

Donderdagmiddag heeft Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid een drone de lucht in gelaten, boven de plek waar het ongeluk plaatsvond. Vanuit de lucht wil de inspectie duidelijk in beeld krijgen wat er is gebeurd.

Ontheffing

Uiteraard is vooraf ontheffing verleend door de gemeente, voor het filmen met de drone. Eerder was namelijk al een vliegverbod voor drones afgegeven boven het gebied van het ongeluk. Echter was er een vlugge drone-piloot die dit verbod voor was en reeds het resultaat van de omgevallen kranen had gefilmd vanuit de lucht. Ongeacht het verbod, is het eigenlijk sowieso niet de bedoeling om boven een stad te vliegen. aadr2aadr2

Onderzoek

Naast het onderzoek door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, doet ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid onafhankelijk onderzoek. Om de precieze toedracht van de gevallen kranen te achterhalen, wordt opgeroepen aan eenieder met beeldmateriaal wat tijdens het ongeluk is gemaakt, deze door te sturen naar info@onderzoeksraad.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie