Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen aan den Rijn zijn maandagmiddag 2 bouwkranen en een brugdeel omgevallen. Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage toen de kranen op tenminste 4 huizen en 2 winkels aan de Hooftstraat terecht kwam. Lokale nieuwszender Studio Alphen maakte vanochtend bekend dat er uiteindelijk geen gewonden zijn gevallen.

Grote ravage

Naast de snelle reactie van hulpdiensten werd er ook snel gereageerd door een drone-piloot. Hij maakte met zijn drone opnames van de schade die werd veroorzaakt door de kranen en het immense brugdeel dat gisteren op zijn plaats zou worden gezet. Dergelijke beelden kunnen erg nuttig zijn voor hulpverleners en journalisten, alhoewel er in dit geval geen rekening gehouden is met de bestaande wetgeving voor het vliegen boven aaneengesloten bebouwing.

Beelden van voor het ongeluk

De Julianabrug is een van de vier belangrijke bruggen over de Oude Rijn in Alphen. Toevallig maakte een andere drone enkele uren voor het ongeval nog video opnames van de 2 hijskranen en het brugdeel in Alphen aan den Rijn.

2 Reacties

  1. Martijn

    Erg handig voor hulpverleners en journalisten??? En voor Trauma helikopters en politie helikopters dan??

  2. Robin

    Ik buig me hier over de regelgeving voor commerciële (maar ook particuliere) gebruikers.. Ik lees verhalen van mensen die beboet zijn en wiens Drone in beslag is genomen, voor het feit dat ze horizontaal dichter dan 150m van een mens verwijderd waren, maar waarom gaat dit dan niet op voor de nieuwszender? Kan iemand hier meer duidelijkheid over geven? Of is het geval dat de nieuwsorganisatie net zo fout zit als ieder ander persoon?

Plaats een reactie