In Israël is afgelopen maandag een vliegtuig van Brussels Airlines bijna in aanraking gekomen met een drone. De Airbus A320 met 160 passagiers aan boord naderde de luchthaven van Tel Aviv, toen de copiloot op tweehonderd meter van het vliegtuig opeens een drone zag vliegen.

Goed afgelopen

De piloten konden het vliegtuig veilig aan de grond zetten en hebben vervolgens de luchthavenautoriteiten op de hoogte gesteld van het incident. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart en hebben de bemanning van de Airbus A320 van Brussels Airlines uitvoerig ondervraagd over wat zij gezien hebben. De passagiers van de Airbus A320 hebben niets van het incident meegekregen.

Drone wetgeving België

Vorige week gaf de Privacycommissie Drones groen licht voor een nieuwe drone wetgeving in België. Wanneer de Raad van State goedkeuring geeft kan de nieuwe wetgeving voor drones in België van kracht worden. brussels-airlines-airbus-320-passagiers-vliegtuig-drones-botsing-tel-aviv-airport-israelbrussels-airlines-airbus-320-passagiers-vliegtuig-drones-botsing-tel-aviv-airport-israel

0 Reacties

    Plaats een reactie