De Amerikaanse startup Game of Drones denkt dat drone racing en drone battles de 'next best' outdoor sports worden. Mede-oprichter Marque Cornblatt heeft zijn visie voor drones toegelicht tijdens een demonstratie dag. Het vrijwel onverwoestbare Hiro Action Sports Airframe van Game of Drones gaat hier volgens Cornblatt aan bijdragen, maar ook online streaming mogelijkheden maken deze vormen van drone-sport op korte termijn wereldwijd toegankelijk. hiro_airframe.

Hiro Action Sports drone

Game of Drones richt zich op de ontwikkeling van drones die tegen een stootje kunnen, en daarom meer geschikt zijn voor race- en battle omstandigheden dan conventionele drones. "Drones zijn duur, moeilijk in elkaar te zetten, lastig te besturen en ook nog eens zeer kwetsbaar", zegt Marque Cornblatt. Om deze reden heeft Game of Drones de Hiro Action Sports drone ontworpen met de hulp van crowfunding platform Kickstarter. Deze makkelijk te besturen drone kun je als complete set voor minder dan $500 kopen, maar het is ook mogelijk alleen het frame van $140 aan te schaffen en de rest van de drone zelf te bouwen. Het speciale Airframe is zeer duurzaam, schokbestendig en sterk, wat de Hiro crash-proof maakt. Zelfs een klap van een honkbalknuppel kan het Airframe aan, zoals in deze video te zien is:

Drones Fightclub

Naast de ontwikkeling van haar eigen drones organiseert Game of Drones sinds 2012 ook speciale drone fightclubs en drone race evenementen in de omgeving van San Francisco. Grote loodsen worden omgebouwd tot arena's waar strijdlustige piloten hun quadcopters het tegen elkaar laten opnemen. Crashes komen hierbij regelmatig voor en gedurende de wedstrijden wordt er hevig op los gesleuteld om de drones weer in de lucht te krijgen.

Drones eSports

Met een opvolger voor de Hiro Action Sport drone wil Game of Drones de haar events naar een hoger niveau tillen. De nieuwe FST (Flow State Tantrum) drone wordt uitgerust met een camera en is in staat beelden rechtstreeks te streamen. Zo kunnen enthousiastelingen de battles en races wereldwijd volgen. Game of Drones volgt hierbij het voorbeeld van Amazon's video streaming service Twitch, een dienst die momenteel meer dan 55 miljoen abonnees heeft. Deze 'eSports' dienst laat leden live meekijken met professionele gamers die aan het gamen zijn.

Drones in de toekomst

Game of Drones ziet veel potentiële mogelijkheden voor drones, niet alleen voor luchtfotografie en industriële toepassingen. Naast races en battles denkt Cornblatt dat drones ook ingezet kunnen worden voor reclame in parken, marketing bij honkbalwedstrijden en bijvoorbeeld in de fashion industrie. Zo verzorgde Game of Drones begin mei de drones op de catwalk tijdens de Sillicon Valley Fashion Week.

1 Reacties

  1. Danny

    First rule of Drone Fightclub, don't talk about Drone Fightclub ;-)

Plaats een reactie