DJI, marktleider op het gebied van consumenten-drones, en investeringsmaatschappij Accel, hebben SkyFund geïntroduceerd. SkyFund is een fonds dat investeert in bedrijven gerelateerd aan drone-techniek met als doel de ontwikkeling van het ecosysteem te stimuleren.

SkyFund

SkyFund is ontworpen om creatieve ondernemeningen te stimuleren en tevens vooruitgang te boeken om drones mainstream te maken. Het fonds zal investeren in vooraanstaande early-stage bedrijven in categorieën als robotica en machine intelligentie, software, computer-vision en -navigatie, multimedia, gereedschappen, diensten en nog veel meer. In het bijzonder zal SkyFund ondernemers en ontwikkelaars stimuleren te bouwen op het DJI SDK platform om zo industrie-specifieke software applicaties te ontwikkelen voor mapping, luchtfotografie, landbouw, inspectie en andere toepassingen.

Partners

Naast financiële steun krijgen de startups ook toegang tot alle bronnen van DJI en Accel. DJI zal bijdragen aan product- en technische middelen, DJI SDK platform-level support en API's. Ook krijgen de partners toegang tot demo's en beta's, co-branding mogelijkheden en go-to-market support om ondernemers te helpen hun eerste concepten van de grond te krijgen. Accel heeft een uitgebreid netwerk aan toonaangevende technologie bedrijven zoals Atlassian, Braintree, Cloudera, Couchbase, Dropbox, Facebook, Segment en vele anderen. dji-accel-skyfund-drones-uav-dronedji-accel-skyfund-drones-uav-drone

Platform

"DJI is hard op weg om marktleider te worden in de dronewereld dankzij de vooruitstrevende en hoogwaardige producten, gebruiksvriendelijk vlucht systeem en kwaliteit van het product.", zegt Sameer Gandhi, partner bij Accel. "Wij geloven dat DJI de potentie heeft om een groot platform te creëren dat innovatie stimuleert in tientallen industrieën."

Ondersteuning

"Honderden ontwikkelaars gebruiken reeds DJI's platform en SkyFund stelt ons in staat om ontwikkelaars en bedrijven die nieuwe mogelijkheden bieden financieel te ondersteunen.", zegt Eric Cheng, Aerial Imaging Director bij DJI.

Airware

De aankondiging op hetzelfde moment dat Airware haar Commercial Drone Fund aankondigt. dji-accel-skyfund-dronesdji-accel-skyfund-drones

1 Reacties

  1. Danny

    Logische stap van DJI! :)

Plaats een reactie