Airware, bekend van haar drone operating system, kondigt 'Commercial Drone Fund' aan voor investering in drone startups.

Het nieuwe Microsoft

Airware werkt vanuit San Francisco in de Amerikaanse staat Californië aan een besturingssysteem voor drones. Het bedrijf hoopt met haar drone operating system het 'Windows van de commerciële drones' te worden.

Commercial Drone Fund

Ondanks het feit dat de toekomst van Airware er zonnig uitziet, is het bedrijf uit San Francisco van mening dat er meer voor nodig is om een wereld met drones te realiseren. Hiervoor besloot Airware het Commercial Drone Fund in het leven te roepen, een stichting die investeert in drone startups in een vroeg stadium. drones-invest-drone-funddrones-invest-drone-fund

Drone startups

Het fonds investeert tussen $250,000 en $1 miljoen in drone startups, die onderdeel uitmaken van één van de vijf hoofdsegmenten van de techniek voor de drone-industrie: sensor hardware, software applicaties, cloud–based aerial data analyse tools, drone–based services en complete oplossingen voor specifieke sectoren.

Investeringen

De eerste twee investeringen van het fonds zijn RedBird, een Frans drone-gegevensverwerkingsbedrijf, en Sky-Futures, een Brits bedrijf dat drone-sensoren bouwt voor de bewaking van de olie- en gasinfrastructuur.

Meest geïnvesteerde drone startup

Een grappig detail is dat Airware de drone startup is met het hoogste bedrag aan investering ooit. Het bedrijf haalde tot op heden een bedrag op van 40 miljoen dollar. Voor het Commercial Drone Fund zamelde Airware onlangs een apart geldbedrag in via haar investeringspartners.

Drone industrie

"Ondanks het feit dat de commerciële drone industrie zich razendsnel ontwikkelt, zien we nog steeds gaten in het ecosysteem. Commercial Drone Fund zal de kleine diamantjes financieel ondersteunen die van groot belang zijn voor de drone industrie.", zei Jonathan Downey, Airware's CEO en tevens General Partner van het fonds.

0 Reacties

    Plaats een reactie