Honderden drones gaven onlangs een magische lichtshow tijdens de presentatie van Audi's eerste elektrische auto, de e-tron. Hoog boven de oude fabriek in San Francisco waar de presentatie plaats vond werden Intel's Shooting Star drones ingezet om op spectaculaire wijze de herkenbare Audi-ringen te vormen.

Lichtshow

Om de onthulling van Audi's eerste elektrische auto kracht bij te zetten werden 850 drones ingezet voor een spectaculaire lichshow. Terwijl de gasten zich per boot begaven naar de oude Ford fabriek waar de presentatie plaats zou vinden, werden zij verrast door een magische drone lichtshow. De drones dansten door de lucht, precies op elkaar afgestemd, terwijl ook de fabriek zelf uitgedost was met hypnotiserende elektronische visuals. De show eindigde met de drones die samen in de lucht het herkenbare Audi logo vormden.

Indoor

Bijzonder aan deze lichtshow is dat het de eerste is met drones die zowel outdoor als indoor gegeven wordt. Eenmaal binnen in de fabriek ging de droneshow -tot verbazing van de bezoekers- gewoon door. Deze keer met lichtgevende Intel drones die recht boven hun hoofden zweefden. Helemaal perfect ging dat overigens niet: een journalist van de website TechCrunch kreeg een drone op zijn hoofd die last had van een storing.

Achter de schermen

Om te weten hoe dat kon gebeuren is het goed om te kijken naar de opzet van een drone lichtshow. Het belangrijkste wat je moet weten is dat er slechts één piloot is voor de hele show. En die gebruikt geen controller, maar een computer. De software is zo geavanceerd dat wanneer er een afbeelding wordt ingelezen - bijvoorbeeld het Audi logo- er automatisch wordt bepaald hoeveel drones ervoor nodig zijn, welke licht moeten geven én in welke formatie ze moeten vliegen. Door meerdere van deze commando's in een volgorde te zetten vormt zich een show.

Spectaculaire drone-lichtshow bij Audi e-tron presentatie

Software

De drones staan dus onder leiding van één persoon, maar die staat er niet alleen voor. "We hebben mensen langs de kant staan die de show constant in de gaten houden. Zij staan direct in verbinding met de piloot, zodat deze tijdig geïnformeerd kan worden. En we hebben software ingebouwd om de routes die de drones vliegen te reguleren", vertelt Natalie Cheung, Global Manager van Intel. Die software zorgt er uiteindelijk ook voor dat de motor van een drone wordt uitgeschakeld zodra deze teveel van de route afwijkt.

Intel Shooting Star

Tot nu toe gebeurt dat gelukkig weinig, maar mocht er ooit zelf zo'n showdrone een noodlanding op je hoofd maken dan is het fijn om te weten dat je er geen koppijn aan zult overhouden. De Intel Shooting Star Minidrone, zoals deze door het leven gaat, is gemaakt van flexibel plastic, heeft propellerbescherming en is voor een drone erg klein. Denk aan de Ryze Tech Tello, maar dan net iets groter.

Elektrische toekomst

Dat Audi voor de minidrones van Intel kiest is niet zo gek: het bedrijf wil met het nieuwe e-tron model uitstralen hoe futureproof ze zijn. De Audi e-tron wordt namelijk de eerste elektrische auto van de Duitse autofabrikant. Audi verwacht dat in 2025 één op de drie Amerikanen in een elektrische auto rijdt.

Spectaculaire drone-lichtshow bij Audi e-tron presentatie


0 Reacties

    Plaats een reactie