Defensiebedrijf Lockheed Martin heeft in samenwerking met de Drone Racing League 2 miljoen dollar ter beschikking gesteld om te investeren in kunstmatige intelligentie voor drones.

Investering

Amerikaans defensiebedrijf Lockheed Martin gaat investeren in kunstmatige intelligentie die racedrones volledig autonoom laat vliegen. In samenwerking met de Drone Racing League (DRL) stellen zij een geldbedrag van ruim 2 miljoen dollar ter beschikking aan de techneuten van deze wereld. De uitdaging? Ontwerp een kunstmatige intelligentie die zó goed vliegt dat menselijke toppiloten hem niet kunnen verslaan in een race.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als Artificial Intelligence (AI), is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. In het geval van drones betekent dit dat niemand de drone bestuurd en er wordt ook geen route voorgeprogrammeerd. In plaats daarvan vliegt de drone vanaf het moment van opstijgen volledig uit zichzelf, zonder tussenkomst van mensen.

Amerikaans defensiebedrijf doet miljoeneninvestering in kunstmatig intelligente drones

Alpha Pilot Challenge

Om dit voor elkaar te krijgen moet je van goede huize komen. Knappe koppen die de uitdaging, genaamd Alpha Pilot Challenge, aan willen gaan kunnen zich vanaf november 2018 inschrijven. Voor de zelfvliegende drones wordt in eerste instantie een speciale competitie in het leven geroepen door de DRL. Later zullen de autonome drones van de programmeurs het opnemen tegen professionele droneracepiloten.

Ontwikkeling

"We zijn er vrij zeker van dat in 2019 de menselijke piloten nog gaan winnen" vertelt Nicolas Horbaczewski, Algemeen Directeur van de DRL. 2020 daarentegen? Dat kan alle kanten op gaan." DRL en Lockheed Martin zien de Alpha Pilot Challenge als een mogelijkheid om zowel droneracing als de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie te verbeteren.

Lockheed Martin

Lockheed Martin is het grootste defensieconcern ter wereld, dat zowel vliegtuigen, marineschepen als landmacht voertuigen en ruimtevaartuigen bouwt. De laatste jaren zijn zij zich sterk gaan richten op het onderzoeken van kunstmatige intelligentie.

0 Reacties

    Plaats een reactie