Afgelopen weekend gaat de boeken in als een voortreffelijk weekend voor de Nederlandse dronerace-sport. Tijdens evenementen in binnen- en buitenland hebben verschillende droneracers zichzelf, ons land en de sport weer goed in de kijker gespeeld.

Zeeuwse Vliegdagen 2018

In Arnemuiden vonden op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018 de 'Zeeuwse Vliegdagen' plaats. Dit jaar was het drukbezochte evenement aangevuld met een dronerace georganiseerd door de KNVvL. Het was voor de eerste keer dat er in Nederland een dronerace plaats vond op een echt vliegveld.

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland waren afgereisd naar Vliegveld Midden-Zeeland om de demonstraties en vliegshows te bekijken. Ook de dronerace viel in goede smaak bij de bezoekers dat zichtbaar te zien was aan de grote hoeveelheid publiek rondom de dronerace-arena.

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

Droneracer Vince Irie (Jedeye FPV) was uiteindelijk de snelste van de dag en ging naar huis met de eerste prijs. Manolito Snell (Mano) eindigde als tweede van de dag en Walter Kort (Kort door de Bocht) pakte brons.

FAI World Cup Spain 2018

In het Spaanse Sevilla vond afgelopen weekend de FAI World Cup Spain 2018 plaats. Op zaterdag 11 augustus waren de kwalificatierondes met punten voor het FAI-klassement en op zondag 12 augustus waren de 'knock-outs' om te bepalen wie de felbegeerde titel op zijn naam mocht schrijven.

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

De Nederlanders Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Tom Koopmanschap (Mr Green), beide uit Almere, waren afgereisd naar het zonnige Spanje om punten te bemachtigen voor het FAI klassement.

Met razendsnelle rondetijden wist Andrzej Krasny (SirCrashaLot) zich te plaatsen voor de finale. In de finale werd hij de dupe van een botsing met een tegenstander. Ook voor Roberto Gomez (Gondi), de snelste Spanjaard, was de finale allesbehalve geslaagd, want hij had last van een slecht videosignaal. Na overleg met de wedstrijdleiding stemden de finalisten gezamenlijk voor een herkansing van de finale.

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

Krasny, Nederlands Kampioen Drone Race van 2017, liet zich niet afleiden en vloog in de re-run van de finale als eerste over de eindstreep. Dankzij zijn voortreffelijke vliegkunsten werd hij winnaar van het kampioenschap, haalde hiermee de nodige punten voor het 2018-klassement en zette Nederland ook in Spanje op de kaart!

DCL Drone Prix Beijing 2018

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus 2018 vond in Beijing bij de Chinese Muur een 2-daagse dronerace plaats van de Europese organisator Drone Champions League (DCL).

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

In tegenstelling tot eerdere edities van DCL vliegen dit seizoen geen Nederlanders mee met deze spectaculaire competitie. Toch zorgde Nederlander Martijn de Kemp, zelf een succesvolle droneracer, voor het oranje tintje in het Chinese Beijing. De Kemp is één van de twee presentatoren van de show voor uitzending voor o.a. livestream. De Nederlander vult het opzwepende geluid aan van Matt Andrews met expert-commentaar op het gebied van droneracing.

Onvergetelijk weekend voor droneracend Nederland

Bekijk livestream DCL Drone Prix Beijing 2018: Dag 1 | Dag 2

Bron: DroneRacers.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie