Intel ziet een toekomst met een luchtruim vol met drones en is daarom bezig met de ontwikkeling van een technologie dat ervoor moet zorgen dat drones onderling niet met elkaar botsen.

Open Drone ID

Intel, de bekende computerchip-fabrikant uit de Verenigde Staten, ontwikkelt een systeem dat ervoor moet zorgen dat drones elkaars positie weten en hierdoor niet botsen. Het systeem draagt de naam "Open Drone ID" en werkt via Bluetooth.

Positie

Een drone, die gebruik maakt van deze standaard, zendt via Bluetooth zijn positie uit samen met zijn unieke ID. Iedere drone is ook uitgerust met een ontvanger waardoor de drone rekening kan houden met de posities en vliegrichting van andere drones.

Intel ontwikkelt Bluetooth-systeem om drone-botsingen te voorkomen

ID

Het ID nummer bevat geen persoonlijke informatie zoals de naam van de eigenaar van de drone of telefoonnummer.

Bluetooth

Bluetooth-technologie kent geen oneindige afstanden, maar hierdoor houdt de drone dus enkel rekening met drones in zijn directe omgeving en niet onnodig ver weg. Het bereik van Intel's Open ID is via Bluetooth 4.0 ongeveer 200 meter en via Bluetooth 5.0 ongeveer 800 meter.

Intel ontwikkelt Bluetooth-systeem om drone-botsingen te voorkomen

Goedkoop

Ook is Bluetooth technologie redelijk goedkoop. Volgens Intel kost alle benodigde apparatuur per drone minder dan 10 dollar.

Gegevens

De communicatie zal constant zijn en in twee richtingen. De verzonden informatie is verdeeld in statische en dynamische gegevens waarbij de statische gegevens minder vaak worden uitgezonden dan de dynamische gegevens.

Intel ontwikkelt Bluetooth-systeem om drone-botsingen te voorkomen

Platform

Naast het voordeel dat drones niet botsen biedt deze technologie ook een mogelijkheid om een platform te ontwikkelen waarop drones gelokaliseerd kunnen worden.

Misbruik melden

Het systeem zal eveneens een smartphone app hebben waarop iedereen een drone die regels overtreedt, kan melden.

Intel ontwikkelt Bluetooth-systeem om drone-botsingen te voorkomen

FAA

Intel werkt samen met de Federal Aviation Administration (FAA) en andere belangrijke partners uit de industrie aan het systeem. Het Witte Huis gaf opdracht aan het Amerikaanse ministerie van Transport en de FAA om hun leiderschap in drone-technologie te behouden en daarop voort te bouwen.

0 Reacties

    Plaats een reactie