Het Amerikaanse onderzoeksinstituut DARPA wil drones midair opladen door hun zonnepanelen te beschieten met lasers. Hierdoor zouden de drones onbeperkt in de lucht kunnen blijven vliegen.

Laserstralen

Het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) instituut werkt een de ontwikkeling van het opladen van drones door middel van laserstralen. Door de vliegende drones in de lucht te beschieten met een laserstraal moet de accu worden bijgeladen waardoor de drone in de lucht kan blijven vliegen.

Zonnepanelen

Er bestaan al luchtvaartuigen die hun energie uit de zon halen door grote zonnepanelen op de vleugels. Echter is de zon minder effectief op een bewolkte dag en laadt deze de accu's van de drones niet snel genoeg.

Silent Falcon

DARPA werkt aan een laserexperiment met de Silent Falcon drone. Deze drone heeft een spanwijdte van 4,4 meter, een lengte van 1,9 meter en weegt 14,5 kilogram. De vleugels van de drone zijn voorzien van zonnepanelen die de batterijen in de romp van de drone opladen.

DARPA test midair opladen van drones met lasers

11 kilometer

DARPA wil de drone vanaf de grond beschieten met laserstralen zodat de drone onbeperkt in de lucht kan blijven vliegen. Het instituut verwacht dat dit mogelijk is tot een afstand van maximaal 11 kilometer. Laserstralen verliezen echter kracht naar mate ze een grotere afstand afleggen, waardoor het de vraag is of dit in praktijk haalbaar is.

Testen

Het afschieten van laserstralen is best riskant en daarom test DARPA voor alsnog het laden met lasterstralen vanaf een berg.

0 Reacties

    Plaats een reactie