Colombia zet drones in om plantages met cocaplanten te spotten en zelfs te verdelgen.

Cocaplanten

Drones gebruikt door de overheid om kwaadwillenden te bestrijden, is niet helemaal nieuw, maar in Colombia doen ze dit toch anders. In plaats van drones enkel te gebruiken als ogen in de lucht om plantages met cocaplanten te vinden, gaat de Colombiaanse regering een stapje verder.

Colombia test drones voor vernietiging cocaïne planten

Vernietigen

De Colombiaanse overheid werkt samen met een dronebedrijf om drones uit te rusten met chemische bestrijdingsmiddelen. Via drones kan men de cocaplanten niet alleen vinden, maar vervolgens ook doden.

Drones

Momenteel worden er zo'n 10 drones ingezet in strijd tegen de drugsplantages. Volgens de Wall Street Journal zijn er in deze testfase al meer dan 100 hectare aan cocaplanten vernietigd.

Colombia test drones voor vernietiging cocaïne planten

Veilig

De inzet van drones voor aanpak van de illegale plantages is veel veiliger dan de aanpak op ouderwetse manieren. Boeren die de cocaplanten verbouwen zijn vaak gewapend en doen alles om hun waardevolle eigendommen. Wanneer een schietgrage boer los gaat op een drone is dit minder erg dan wanneer een helikopter of wetshandhaver in persoon onder schot wordt genomen.

Nauwkeurig

Het bestrijdingsmiddel kan ook via helikopters over de plantages worden gestrooid, maar het nadeel is dat dit veel minder nauwkeurig gebeurt. Zo kan de herbicide ook terecht komen op gebieden naast de plantage die niet tot het doelwit behoren.

Colombia test drones voor vernietiging cocaïne planten

0 Reacties

    Plaats een reactie