Het havenbedrijf Moerdijk wil in de toekomst kunnen beschikken over drones bij onraad of calimiteiten op het haven- en industrieterrein. De drones moeten een aanvulling worden op de zestig camera's die al waken over het terrein in Moerdijk.

Drones

Over het haven- en industrieterrein in Moerdijk vliegen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk drones die ingezet worden bij onraad of calamiteiten. Er ligt nog geen concreet plan, maar het Havenbedrijf Moerdijk ziet drones wel als prima hulpmiddel om ergens te kunnen gaan kijken als er sprake is van een afwijkende situatie.

Hulpmiddel

Drones kunnen de beveiliging naar een hoger plan tillen. Met een omvang van 2.600 hectare is de Moerdijkse zeehaven te groot om volledig met camera's te kunnen overzien. Drones worden wel acht als hulpmiddel gezien, maar mensenhanden blijven in veel gevallen nodig.

Autonoom

Drones zijn in staat om nauwkeurig naar een vooraf gestelde GPS coördinaat te vliegen. Vanuit daar kunnen de beelden worden verzonden naar een centralist. Hierdoor kan een surveillance ronde ook gevlogen worden.

Andere instellingen

Naast het havenbedrijf zouden ook andere instellingen een beroep kunnen doen op de drones, zoals Omgevingsdienst West-Brabant, de politie of de douane.

0 Reacties

    Plaats een reactie