De Politie Venlo-Beesel is op zoek naar de dronepiloot van de gevonden drone op de A73. Vorige week stond een speelgoed drone op de vluchtstrook van de weg geparkeerd. De eigenaar van de drone kan een proces-verbaal verwachten.

Geparkeerd

Vorige week vond de Politie Venlo-Beesel een drone op de snelweg A73 in de buurt van Venlo. De drone stond op de vluchtstrook 'geparkeerd' met knipperende lichtjes. De eigenaar was nergens te bekennen.

Fly Away

Vermoedelijk is de drone op de snelweg een gevolg van een fly-away. Een fly-away kan voor komen door een technisch mankement waarbij de drone plotseling weg kan vliegen. Bij speelgoeddrones is dit risico groter, maar bij geavanceerde drones, zoals de DJI Mavic Air, vliegt de drone altijd terug naar zijn vertrekpunt indien de verbinding met de controller verloren gaat.

Politie Venlo op zoek naar eigenaar gevonden drone A73

Boete

De Politie is nu op zoek naar de eigenaar van de drone en wil hier een hartig woordje mee spreken. De drone had namelijk voor grote problemen kunnen zorgen wanneer het op de snelweg was gaan landen. Ook kan de dronepiloot rekenen op een proces-verbaal.

0 Reacties

    Plaats een reactie