Ruim 100 studenten van Hogeschool InHolland (Delft) verzamelde zich op dinsdag 29 mei bij Modevliegvereniging MVSO in Oosterhout. De studenten volgen de HBO-opleiding Luchtvaarttechnologie en hebben hier als opdracht een modelvliegtuig te ontwerpen, bouwen en testen. In Oosterhout werden de eerste vluchten gemaakt.

Volledig luchtwaardig toestel

Studenten Luchtvaarttechnologie van Hogeschool InHolland hebben 15 weken te tijd gekregen om een volledig luchtwaardig toestel te bouwen wat in staat is zoveel mogelijk stalen blokjes als payload mee te kunnen nemen.

Studenten luchtvaarttechnologie InHolland testen bouwprojecten in Oosterhout

Payload

Met de payload aan boord moet het onbemande luchtvaartuigje één veilige ronde vliegen op het modelvliegterrein van Modelvliegsport Oosterhout (MVSO). De vluchten worden uitgevoerd door een ervaren piloot.

Onderdelen

De studenten werden verdeeld in groepen van 6 en begonnen het project met slechts een handje vol onderdelen. Zo ontvingen zij een controller, een motor, servo's en wat klein materiaal. De studenten moesten berekeningen maken om te achterhalen hoe groot een vleugel moet zijn en hoeveel het model mocht wegen.

Vliegen

In totaal werden er 17 modellen gemaakt voor een eerste testvlucht. Voor de testvlucht werd uitgevoerd moesten de modellen een strenge keuring doorstaan om te kijken of het een veilig en volwaardig luchtvaartuig is.

Studenten luchtvaarttechnologie InHolland testen bouwprojecten in Oosterhout

Van Hobby naar Werk-project

Het ontwerp, bouw en vlieg project van InHolland is onderdeel van het 'Van Hobby naar Werk-Project' en heeft als doel meer aandacht te besteden aan en in te spelen op de toenemende vraag naar technisch opgeleid personeel.

Video

Bekijk hier de video van de vliegdag in Oosterhout.

0 Reacties

    Plaats een reactie