Op zaterdag 16 juni 2018 wordt de eerste editie van GameDay gehouden in Den Helder. Tijdens het event kunnen bezoekers ruim 20 verschillende sporten aanschouwen waaronder ook droneracing. Bijzonder aan het event is dat de bezoekers ook zelf sporten uit kunnen proberen.

GameDay

Tijdens de eerste editie van GameDay worden bezoekers getrakteerd op gave nieuwe sporten en e-sports. Testen, proberen, uitdagen, kijken, zelf doen en genieten, daar draait de dag om. Op GameDay is er voor iedereen een kans om nieuwe talenten te ontdekken.

Droneracing

Op Gameday wordt er ook met drones geracet in een heus droogdok voor boten. Hier zal een Drone Endurance Team Race plaats vinden waarbij de teams strijden om een flinke prijzenpot.

Droneracing tijdens GameDay in Den Helder

Endurance Race

Bij de Endurance Race is het belangrijk om zoveel mogelijk rondjes te vliegen met je drone. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk uit je accu te halen om meer rondes te vliegen dan je tegenstanders.

Prijzen

De teams strijden niet alleen voor een mooie trofee, maar ook een prijzenpot van 850 euro. Het eerste team wint 500 euro, de tweede plaats neemt 250 euro mee naar huis en het team dat derde wordt wint 100 euro.

Droneracing tijdens GameDay in Den Helder

Drone vliegen

Bezoekers van GameDay kunnen zelf ervaren hoe het is om met een drone te vliegen. Dit kan via een van de drone-simulatoren of via een korte drone training. Ook wordt er uitgelegd wat je moet weten om zelf een gecertificeerd dronepiloot te worden.

Bezoeken

GameDay wordt georganiseerd in Willemsoord in Den Helder. Van 10:00 tot 18:00 uur zijn er volop activiteiten. GameDay is gratis voor publiek, maar voor wie wil deelnamen aan games kan een polsbandje kopen voor 5 euro.

0 Reacties

    Plaats een reactie