Ik ga op reis en ik neem mee, mijn drone!

Drone mee op vakantie

De drone wordt steeds populairder en is de ideale camera voor mee op reis. Niet alleen worden de drones steeds voordeliger, ook worden ze steeds beter. De nieuwste drones zijn daarnaast nog eens zeer compact waardoor je ze nog makkelijker mee neemt.

Beste drone accessoires voor mee op reis

Ga jij op reis en denk je bij jezelf: wat zijn de beste drone accessoires voor mee op reis? Lees dan vooral verder!

Filters

Ga je op reis naar een zonnige bestemming? Dan is het verstandig om filters mee te nemen voor je dronecamera. Filters werken als een soort zonnebril voor je camera en zorgen ervoor dat je beelden niet overbelicht raken waardoor je in hoge kwaliteit kan filmen. Filters worden aangeduid in een ND (Neutral Density) waarde waarbij een hogere waarde minder licht door laat. Ook zijn er gepolariseerde filters waarmee reflecties en glinsteringen in je opnames weggenomen worden. Voor het beste resultaat kun je het best een filterset aanschaffen waarbij je meerdere filters hebt zodat je de juiste filter kan gebruiken bij de juiste omstandigheden.

De beste drone accessoires voor mee op reis

Landingpad

Wanneer je jouw drone mee neemt op reis heb je niet altijd de garantie op goede plekken om je drone op te laten stijgen. Door het gebruik van een landingpad kun je altijd veilig opstijgen en landen. Wil je bijvoorbeeld vanaf het strand opstijgen, dan zorgt een landingpad ervoor dat er geen opstuivend zand in je drone komt. Landingpads zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het wordt aangeraden om het formaat te kiezen dat het beste bij jouw drone past.

De beste drone accessoires voor mee op reis

LiPo Safe bags

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig en je drone mee neemt, dan kun je de accu's het beste veilig verpakken in speciale LiPo Safe bags. De LiPo Safe bags zijn brandvertragend en explosieveilig waardoor het altijd goed is om deze te gebruiken in het vliegtuig, ook wanneer de vliegmaatschappij dit niet verplicht stelt. De LiPo Safe bags zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Voor de DJI drones zijn er zelfs speciaal op maat gemaakte Safe bags waardoor je jouw accu's makkelijk en compact mee neemt.

De beste drone accessoires voor mee op reis

Zonnekap

Er is natuurlijk niets zo vervelend als het felle zonlicht recht op je scherm waardoor je de live video vanuit de drone niet meer goed kunt zien. Daarom is het handig om een zonnekap te gebruiken die de zon uit het scherm houdt. Zonnekappen zijn er in verschillende maten voor zowel smartphones als tablets. Kijk goed welke zonnekap geschikt is voor jouw telefoon of tablet om ervoor te zorgen dat hij naadloos aansluit.

De beste drone accessoires voor mee op reis

Koffer of rugtas

Om je drone en accessoires makkelijk mee te nemen kun je alles handig vervoeren in een opbergkoffer of rugtas. Er bestaat een groot aanbod in koffers die speciaal ontwikkeld zijn voor DJI of Yuneec drones waarbij alles stevig en waterdicht verpakt is. Vaak kunnen de koffers ook op slot waardoor je drone nog extra goed beveiligd is.

De beste drone accessoires voor mee op reis

Backup

Als laatste is het belangrijk om altijd extra accessoires voor je drone mee te nemen zoals accu's en propellers. Je wilt natuurlijk niet op je vakantiebestemming zitten zonder deze essentiële onderdelen en het risico lopen dat je niet meer kunt vliegen. Ook is het handig om een losse harde schijf mee te nemen waarop je een backup van je SD kaartje kunt maken.

De beste drone accessoires voor mee op reis

Regelgeving dronevliegen in Europa

Wanneer jij jouw drone mee neemt op vakantie, dan is het belangrijk om je te verdiepen in de lokale regelgeving. Drones.nl heeft de meeste Europese regels al voor je uitgezocht. Staat jouw vakantie bestemming niet in het overzicht, informeer dan bij de lokale autoriteiten over de drone regelgeving.

0 Reacties

    Plaats een reactie