China heeft nieuwe hightech bewakingsdrones ontwikkeld in de vorm van een duif. De vogel is zo realistisch dat andere vogels hem beschouwen als soortgenoten. De drone wordt getest door het Chinese leger.

Dove

Het Chinese leger heeft een programma opgericht met de codenaam 'Dove'. In dit programma is een drone ontwikkeld die eruit ziet en vliegt als een echte duif. De duifdrone heeft er inmiddels al meer dan 2.000 testvluchten gemaakt en wordt gebruikt door 30 militaire en overheidsinstanties in minstens vijf provincies.

Consumentendrone

De duifdrone weegt 200 gram en heeft een spanwijdte van 50 centimeter. De maximale vliegtijd van de drone bedraagt 30 minuten wat ongeveer gelijk is aan een consumentendrone.

HD Camera en GPS

De drone is voorzien van een high-definition camera en een GPS antenne waarmee hij voorgeprogrammeerde routes kan afleggen. De bewegingen van echte vogels wordt perfect nagebootst en daarmee haalt de drone snelheden tot 40 kilometer per uur.

China gebruikt realistische duif-drones voor beveiliging

Moeilijk te spotten

De technologie is speciaal ontwikkeld zodat de drone niet opvalt. Doordat zelfs andere vogels hem als soortgenoot beschouwen, kan de drone onopvallend door de lucht vliegen. Ook weet de duifdrone zich voor de meest geavanceerde radarsystemen verborgen te houden.

Potentieel

De drone is ontwikkeld door de Nothwestern Polytechnical University in Xian. Op dit moment wordt de drone nog niet op grote schaal gebruikt, maar heeft hiervoor wel een enorm potentieel.

0 Reacties

    Plaats een reactie