Het Amerikaanse ministerie van transport is van plan om deelnemers van een nieuw drone-programma aan te kondigen. Tussen de lijst met geïnteresseerde bedrijven is een opvallende outsider gespot.

Drone programma

Apple is één van de vele bedrijven die strijden om deelname aan het drone-programma, zo stelt Reuters, die bronnen citeerde die beweren kennis te hebben van de bedrijven die hopen mee te doen.

Testen

Het programma stelt de bedrijven in staat om testen met drones uit te voeren op manieren die normaal gesproken verboden zijn, zoals 's nachts vliegen van drones, op afstanden waar ze niet met het menselijk oog kunnen worden gevolgd en de uitvoer van vluchten boven mensen. Het U.S. Transportation Department zal naar verwachting 10 staats- of lokale overheden aankondigen die de tests zullen gaan organiseren. Bedrijven hebben zich aangemeld bij hun lokale overheden om deel te nemen.

Waarom is Apple geïnteresseerd in het testen van drones?

Deelnemers

Andere deelnemers in het drone-programma lijken allemaal logisch. Volgens Reuters hopen Amazon, Intel en Qualcomm allemaal op deelname. De bronnen van de nieuwsdienst voegden eraan toe dat Airbus, Boeing en Ford ook geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van het programma.

Amazon wilt deelnemen om haar drone-leveringen in praktijk te brengen. Intel en Qualcomm hebben beide chips ontwikkeld die drones van stroom voorzien, en Airbus en Boeing zijn natuurlijk al actief in de luchtvaartindustrie. Ford werkt aan een verscheidenheid aan geavanceerde transport- en mobiliteitsprojecten. Het is logisch dat deze bedrijven naadloos aansluiten bij het geplande drone-programma.

Waarom is Apple geïnteresseerd in het testen van drones?

Apple

Apple is echter beslist een outsider in de lijst met geïnteresseerde bedrijven. Het bedrijf heeft namelijk tot op heden nooit een openbare verklaring afgelegd over haar betrokkenheid bij drones. Behalve de verkoop van drones in haar winkels is het onduidelijk waarom Apple zich heeft aangemeld voor het drone-programma van de federale overheid in de Verenigde Staten.

Maps

Een mogelijke reden dat Apple wil deelnemen aan het programma zou kunnen zijn dat het bedrijf haar Maps-service wil uitbreiden. Het gebruik van drones kan het bedrijf helpen dat te bereiken. Het Amerikaanse bedrijf, dat bekend staat om haar geheimzinnigheid, zou om een aantal redenen drones kunnen testen. Wat het bedrijf eventueel nog meer van plan is met drones, is tot op heden onbekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie