Afgelopen weekend hebben bewakers van het Centrum voor Detentie en Correctie (SDKK-gevangenis) in Curaçao twee drones uit de lucht gehaald. De drones waren uitgerust met drugs en telefoons en vlogen boven het gevangenis terrein om de lading te droppen.

Bezorgen

Afgelopen weekend vlogen er twee drones met drugs en telefoons boven het terrein van de Koraalspecht-gevangenis op Curaçao. De drones waren op weg deze lading te bezorgen aan gevangen die op dit moment buiten aan het luchten waren. De bewakers wisten de drones te onderscheppen. Eén van de drones was voorzien van vijf mobiele telefoons, de ander was geladen met drugs.

No-Fly zone

Over de manier waarop de drones zijn onderschept laat directeur Urny Florán niets los. Wel geeft Florán aan dat er steeds meer bevoorrading plaats vindt via de lucht. De gevangenis bevindt zich in een no-fly zone, maar ligt tevens aan de rand van de wijk Koraalspecht. Hierdoor is het voor dronepiloten tamelijk eenvoudig om vanuit de nabijgelegen huizen een drone te besturen. Voorheen gebeurde het alleen in de nacht, maar nu wordt er dus ook op klaarlichte dag een poging gewaagd.

Drones met telefoons en drugs onderschept boven gevangenis Curaçao

Celvisitatie

Na de onderschepping van de drones hebben de bewakers een celvisitatie gehouden. Daarbij vonden de bewaarders 27 mobiele telefoon, grote hoeveelheden drugs, drie schroevendraaiers en een nijptang.

Maatregelen

De gevangenis gaat in overleg met het Ministerie van Justitie in Willemstad om maatregelen te nemen tegen de smokkelende drones. De gevangenis wil mogelijkheden krijgen om de drones eenvoudiger uit de lucht te halen.

Bron: NOS.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie