De CDA is bang voor gevaarlijke drones die worden uitgerust om terroristische aanslagen te plegen en pleiten daarom voor meer geld voor de ontwikkeling van anti-drone oplossingen.

Investering Defensie

Het CDA pleit vandaag tijdens het debat over investeringsplannen van Defensie voor meer geld voor het leger om wapens tegen drones te kunnen ontwikkelen. De partij is bang dat speelgoed-drones worden omgebouwd tot een dodelijk wapen en dat daar niet tegen op te treden is.

Ongewenste drones

Defensie, dat onlangs nog Black Hornet minidrones aanschafte, heeft geen mogelijkheden om ongewenste drones uit het luchtruim te halen, dat zegt CDA-Kamerlid en voormalig landmachtofficier Hanke Bruins-Slot tegen De Telegraaf.

Drone Killer

Het Amerikaanse leger heeft een wapen ontwikkeld dat de Drone Killer genoemd wordt. Het geweer zendt gerichte elektromagnetische straling uit die de drone verstoort. Hierdoor wordt de verbinding tussen de drone en de afstandsbediening verstoord. De vraag blijft natuurlijk wel wat er dan met de drone gebeurt. Sommige drones zullen blijven vliegen en mogelijk terugvliegen naar het vertrekpunt en daar een veilige landing inzetten, maar het kan natuurlijk ook zo gebeuren dat een drone, met daarop wellicht een bom, direct neer stort.

CDA wil dat leger investeert in anti-drone oplossingen

Roofvogels

De Politie zette eerder al onsuccesvol roofvogels in om drones uit de lucht te halen. Helaas kostte het verzorgen en trainen van de dieren veel meer dan vooraf werd gedacht en hoefden de vogels nooit in actie te komen.

0 Reacties

    Plaats een reactie