De Chinese dronefabrikant EHang heeft een wereldrecord gevestigd. Het bedrijf voerde met 1374 drones een prachtige lichtshow op in China.

Show

De show werd aan de donkere hemel uitgevoerd bij de stad Xi’an. De drones vormden met hun lampjes onder meer een kameel, een boeddha, een hogesnelheidstrein en een eerbetoon aan de Chinese president Xi Jinping. De show duurde maar liefst 13 minuten.

Ehang

Het Chinese bedrijf Ehang dat verantwoordelijk was voor de uitvoer van de droneshow geniet wereldwijde bekendheid vanwege haar Ghost drone, welke succesvol werd geïntroduceerd middels een crowdfunding-campagne. Daarnaast is Ehang de producent van de Ehang 184, een drone die personen autonoom kan vervoeren.

1374 drones vestigen nieuw wereldrecord in China

Oude record

Het oude record stond op naam van de chipfabrikant Intel. Bij de opening van de Olympische Winterspelen in februari liet het Amerikaanse bedrijf 1218 drones tegelijk rondvliegen.

Intel

Intel heeft inmiddels veel ervaring in de uitvoer van droneshows. Eerder verzorgde Intel shows met honderden drones als reclame-stunt voor Warner Bros Wonder Woman aan de hemel van Los Angeles, de haven van Sydney en dit jaar nog tijdens de CES 2018 boven de bekende Bellagio fonteinen in Las Vegas.

1 Reacties

  1. cool

    cool

Plaats een reactie