Zipline heeft de snelste bezorgdrone ooit gepresenteerd. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde een bezorgdrone met een topsnelheid van 128 kilometer per uur.

Zipline

Zipline is één van de weinige bedrijven dat beschikt over een actief dronebezorging-systeem wat reeds duizenden bezorgingen per jaar uitvoert. Het bedrijf uit Silicon Valley is met name gespecialiseerd in de bezorging van medicijnen naar onbereikbare gebieden.

Fixed-wing drone

Zipline's nieuwste bezorgdrone is een fixed-wing type drone dat volledig autonoom vliegt. Dankzij het gestroomlijnde design kan de de drone topsnelheden halen van zo'n 128 kilometer per uur; oftewel 21 kilometer per uur sneller dan de vorige generatie bezorgdrones van het bedrijf.

De drone kan bezorgingen uitvoeren over een afstand van 160 kilometer (heen en terug) met een payload tot 1.75 kilogram.

Zipline introduceert snelste bezorgdrone ooit

"Ons eerste generatie vliegtuig- en logistieke systeem stelde ons in staat om de eerste en enige bezorgservice voor drones ter wereld te creëren, wat elke dag helpt om levens te redden in Rwanda", vertelt Zipline CEO Keller Rinaudo. "We hebben alles meegenomen wat Zipline heeft geleerd door duizenden levenskritische leveringen te maken en honderdduizenden kilometers te vliegen. Hierdoor isons hele systeem en onze werking van boven naar beneden opnieuw ontworpen. Het nieuwe vliegtuig- en distributiecentrumsysteem dat we vandaag onthullen, zal Zipline helpen bij het voldoen aan de behoeften van landen over de hele wereld, inclusief de Verenigde Staten."

0 Reacties

    Plaats een reactie