Dennis Mennema (DroneDFPV) wist vandaag zijn concurrenten achter zich te houden en als eerste over de finish te vliegen met zijn FPV racingdrone tijdens de eerste ranking van het NK Drone Race 2018. Mennema wist de snelste tijd neer te zetten op de racetrack en voert daarmee direct het klassement van het toernooi aan.

Ranking 1

Vandaag werd de eerste ranking van het NK Drone Race gevlogen bij Modelvliegsport Oosterhout. De racers hadden prachtig weer, de zon scheen en er was een redelijk matige wind. De ideale omstandigheden voor FPV drone racing.

Dennis Mennema (DroneDFPV) wint eerste ranking NK Drone Race 2018

Kwalificatie

De racers vliegen tijdens de ranking eerst meerdere kwalificatie rondes. Tijdens het vliegen van deze rondes is het belangrijk om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten waarmee piloten punten behalen voor het klassement. Hiermee kunnen de piloten zich uiteindelijk plaatsen voor de finale van het kampioenschap.

Vandaag wist Dennis Mennema de snelste tijd neer te zetten op het parcours in Oosterhout en daarmee 32 punten te behalen voor het klassement. Ook werd hij dagwinnaar door na de afvalraces als eerste over de finish te gaan in de finale race. Hierdoor kan de jonge piloot op nog eens 4 extra punten rekenen voor het klassement.

Dennis Mennema (DroneDFPV) wint eerste ranking NK Drone Race 2018

Dagwinnaar

Op alle ranking toernooien wordt er na de kwalificatie ook een afvalrace gevlogen waaruit een dagwinnaar komt. Vandaag wist Dennis Mennema de concurrentie achter zich te houden en als eerste over de finish te vliegen in de finale. Als tweede finishte Niels Meerdink (NelisFPV) en de bronzen plak was voor Nick Boon (Nick B).

Dennis Mennema (DroneDFPV) wint eerste ranking NK Drone Race 2018

Ranking 2

De volgende ranking op de agenda wordt in het weekend van 19 en 20 mei gevlogen op het terrein van modelvliegclub The Hawks in Vught. Afhankelijk van de weersverwachting zal er van te voren gekozen worden of er op zaterdag of op zondag gevlogen wordt. De toegang tot de ranking toernooien van het NK Drone Race zijn altijd gratis, dus ga zeker eens kijken. Kijk op de agenda van het NK Drone Race voor een race bij jou in de buurt.

Dennis Mennema (DroneDFPV) wint eerste ranking NK Drone Race 2018

NK Drone Race

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race is een jaarlijkse competitie dat wordt georganiseerd bij verschillende modelvliegverenigingen door heel Nederland. Na een succesvol eerste seizoen en een eerste Nederlands Kampioen, belooft het tweede seizoen groter dan ooit te worden. De flinke groei in het aantal deelnemers laat de groei van deze veel belovende sport zien.

0 Reacties

    Plaats een reactie