In de Chinese stad Xi'an gingen dinsdag avond ruim 300 drones de lucht in voor een spectaculaire lichtshow om het Chinees nieuwjaar te vieren. De drones vlogen autonoom en werden vooraf geprogrammeerd via een computer.

Lichtshow

In de Chinese stad Xi'an, in de noordwestelijke Chinese provincie Shaanxi, werden inwoners verrast met een lichtshow. Ruim 300 drones vlogen daar in de lucht en toonde prachtige tekeningen in de lucht. Ook werden er Chinese tekens getoond die staan voor geluk en plezier.

Autonoom

De LED show werd mogelijk bestuurd door een enkele computer. Hierop werden ruim 300 drones geprogrammeerd om in een formatie te vliegen. Door de LEDs van kleuren te wisselen konden er afbeeldingen in de lucht getoond worden.

Jaar van de hond

De lichtshow werd gepresenteerd ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar. Dat begon op vrijdag 16 februari en duurt nog tot 2 maart 2018. Aankomend jaar is het jaar van de hond volgens de Chinese kalender.

Lichtshow met 300 drones ter gelegenheid van Chinees nieuwjaar

Olympische Spelen

Het is niet de eerste keer dat er een lichtshow wordt gegeven met een drone. Onlangs gaf chipfabrikant Intel een lichtshow tijdens de opening van de Olympische Spelen met ruim 1200 drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie